images4Έπειτα από την σημερινή βροχή, τα λάθη και οι παραλείψεις της Πολιτείας απέδειξαν περίτρανα ότι είναι ανίκητα, ασυμβίβαστα με την κοινή λογική, θρασέα στο παραμικρό επιχείρημα που αναπτύσσεται από την κυβερνητική με στερεοτυπικές φραστικές μονάδες για να ερμηνεύσει το παράλογο. Το χάος που ζήσαμε ιδίοις όμμασι στους δρόμους της Αθήνας και των προαστίων δεν είναι πρωτόγνωρο. Αυτόματα όμως, διαχέεται πίσω από κουρτίνες και ονόματα σαν ντροπαλό φως όταν συναντά ανώμαλη επιφάνεια, με την φαντασιακή σιγουριά της ατιμωρησίας.

Ίδιον ελληνικότατο, καθώς οι ακατανόητες πράξεις, η κακοδαιμονία και η ηλιθιότητα, τρέφουν το αντισυστημικό κοπάδι με επιβεβαιωμένες φήμες αυτονομίας ελλείψει ευτυχίας. Τα κυρωμένα κοινωνικά σύμβολα, απαξιώνονται στο όνομα μιας Αριστεράς με άμεσες λύσεις και δυσώδη χνότα απολυτότητας για να κινούνται τα πιόνια στην τηλεόραση και να υποκαθίσταται η απλότητα της διαχείρισης του κράτους με ψευδοεπιστημονικές κορόνες καρτεσιανής θεωρίας.

Ποιος φταίει για τον σημερινό χαμό; Η αδιαφορία των κοινωνικών λειτουργών, η απαξία των νόμων, η θέσει χαιρέκακη φονταμενταλιστική αμετροέπεια που ψάχνει θύματα για να δικαιολογήσει το άπειρο με αναρχικό μανδύα. Η λύση δεν βρίσκεται στο μυστικιστικό πλανήτη με τις σφετεριστικές τάσεις, στο ύφος κοτζαμπάση στα συνέδρια και στην αλιτήρια μέθεξη που προωθείται απ’την καρέκλα του γραφείου κουνώντας το δάχτυλο. Η ανταγωνιστική τάση είναι γελοία σε τέτοιου είδους συμβάντα αλλά στην ημεδαπή έχουμε συμπεριφορά Αλβανού χωρικού, όπως ο Χότζα που προσκυνούσε την τρομοκρατία του Πεκίνου. Ουδείς νοιάζεται για την πρόληψη αφού ο θάνατος αποτελεί προϋπόθεση ωδής στον εχθρό εν Ελλάδι, για την a posteriori δημόσια λατρεία στον αυταρχικό μάρτυρα που ραντίζει με αίμα το πόπολο, ζητώντας την πολυπόθητη εξουσία. Συνήθως οι μεγαλόσχημοι κώλοι προαπαιτούν παιδεία, πειθαρχία και Δημοκρατικό φρόνημα ασχέτως εάν η πλειοψηφία ζει με ψυχανθή κανιβαλικής φιέστας για το στρατόπεδο.

Λεβεντοακρίτες, κατατρεγμένοι φουκαράδες, εθελότυφλοι κομπάρσοι με υφέρπουσα κατάθλιψη, κομματόσκυλα και τυχάρπαστοι με το απονενοημένο διάβημα στα βρόμικα συρτάρια τους, αδυνατούν να συνεννοηθούν διότι τα φρεάτια αποτελούν ταμπού αλλά οι μολότοφ, οι βανδαλισμοί και οι αντιμπατσορήτορες ενέχουν στους κόλπους τους, έναν ιστορικό γλωσσολογικό χώρο για επιφανειακούς στοχασμούς με θέα την μισανθρωπία και το ψυχαναλυτικό μύθευμα που κλίνει στον φασισμό, την μνησίκακη αμφισημία και την έκφραση του πολέμου με καλλιτεχνικό πρόσημο. Οι λιμοί του 1921 και του 1933 στη Σοβιετική Ένωση, η ουτοπική πίστη μιας χώρας σε μαρξιστικές μπαρούφες χωρίς να λαμβάνει καν υπόψη τον παράγοντα της τυχαιότητας στην ιστορική ερμηνεία, τα εμφυλιακά υπολείμματα με μαοϊκή συγκατάβαση για αναπόφευκτη χρήση πυρηνικών όπλων, η αγωνία πιστοποίησης της εγχώριας οργής με παραδείγματα εννοιολογικού χώρου για το εύγε της κερκίδας, δεν δίδαξαν τίποτα τους μουτζοσαχλομπάχαλους της γυρόπιτας, της ρακής και της έντονης τριχοφυΐας στο μετακάρπιο.

Βροχή που αντί να δωρίζει την αφθονία, αποκαλύπτει το ψεύτικο χρώμα της γύρης στα επαναστατικά ρουθούνια. Η πολιτική ορθότητα, οι δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια, το καθεστώς υπερανάγνωσης προς επίρρωση της εναντιούμενης ιδιοσυγκρασίας, ο δυτικός πολιτισμός που απειλείται από το απαρτχάιντ της μουσουλμανικής άνοιξης με το πρόσχημα της πολυπολιτισμικότητας, η δίψα για όπλα λόγω σεξουαλικής ανίας, η ανούσια ανταλλαγή ύβρεων για το αυταπόδεικτο της θέσης ισχύος, αποτελούν το γλοιώδες μανιφέστο της Ελλάδας: μια ξεπεσμένη και ξεπερασμένη σοσιαλδημοκρατία, μελίρρυτης βαλκανικής προσληπτικότητας για τις εντυπώσεις, με δανεικά λεφτά, κοινωνικό έλεγχο που δεν αγγίζει τον μυγιάγγιχτο επαρχιώτη καθώς η ευθιξία αποτελεί την ριζική φαντασία της ψευδαίσθησης της άψογης κλινικής υγείας απ’το υποκείμενο, αναρχοφασίστες και ακροαριστερούς, νεοναζί και βλάκες, προύχοντες και κατόχους της ανθρωπιστικής θρυαλλίδας που αν σπάσει, θα πλημμυρίσει τα αττικά πεζοδρόμια με μίσος και κεφάλια και μίσος με συνθήματα με μίσος και σημαίες με μίσος και ονόματα.

Πηγή : The Elf at bay