Μια νύχτα στο κρατητήριο του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου πέρασε προχθές ο Αχιλλέας της «Ιλιάδας» που ετοιμάζει ο Στάθης Λιβαθινός, ο Γιώργος Χριστοδούλου. Αιτία, το 20 εκατοστών πολεμικό μαχαίρι -ξιφίδιο- που βρέθηκε στην τσάντα του έπειτα από αστυνομικό έλεγχο ρουτίνας. Είναι ένα από τα όπλα με τα οποία εξασκείται στις πρόβες του ομηρικού έπους.

Ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι δεν οπλοφορεί, αλλά μεταφέρει ένα θεατρικό εξάρτημα από τις πρόβες της πολεμικής «Ιλιάδας». Δεν τους έπεισε. Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, κρατήθηκε μια βραδιά και χθες το μεσημέρι δικάστηκε στην Ευελπίδων. Ως μάρτυρες προσήλθαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί συνάδελφοί του που συμμετέχουν στην προετοιμασία της παράστασης. Κρίθηκε αθώος. Παρ’ ότι εντελώς άυπνος (δεν μπόρεσε να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα στο κελί), πήγε κανονικά στην πρόβα του στο θέατρο «Συνεργείο».

PoliceBrutality«Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιώ στην πρόβα μου θα μπορούσε να θεωρηθεί όπλο και να μου δημιουργήσει τέτοιες περιπέτειες» δηλώνει στην «Ε» ο ηθοποιός.

«Αλλωστε την “Ιλιάδα” ανεβάζουμε. Στις πρόβες δουλεύουμε με όπλα. Μεγάλα σπαθιά, κοντάρια, λεπίδες. Τα χρησιμοποιούμε για τις πολεμικές χορογραφίες στο πλαίσιο του μαθήματος που κάνουμε με τον Κινέζο σαολίν. Αλίμονο αν έθετα σε κίνδυνο τους συναδέλφους ή τον εαυτό μου. Εδώ ακόμα κι ένα ποτήρι μπορεί να γίνει φονικό εργαλείο» προσθέτει ο νεαρός ηθοποιός, που πέρσι ξεχώρισε υποδυόμενος τον Ερωτόκριτο στην ομώνυμη παράσταση του Στάθη Λιβαθινού (στο θέατρο «Ακροπόλ»).

Μετά την περιπέτεια δεν διανοείται να μεταφέρει ξανά στο σπίτι του όπλο από την πρόβα. Την εξάσκηση θα την κάνει αποκλειστικά στο χώρο του θεάτρου. Και παρ’ ότι σοκαρίστηκε που συνελήφθη στα καλά καθούμενα και πέρασε πρώτη φορά στη ζωή του μια νύχτα σε κελί, περισσότερο από όλα τον σόκαρε η βία της Αστυνομίας στο τμήμα του Περιστερίου εναντίον των αλλοδαπών συγκρατουμένων του.

Δύο 20χρονοι αλλοδαποί που συνελήφθησαν για διάρρηξη αυτοκινήτων μαζί με έναν ληστή σουπερμάρκετ ήταν άλλωστε η «παρέα» που είχε στο κρατητήριο. «Εμάς δεν μας πείραξε κανένας. Οι αλλοδαποί όμως πέρασαν πραγματικά πολύ άσχημα. Η μεταχείρισή τους από την Αστυνομία ήταν απάνθρωπη» καταγγέλλει ο ηθοποιός. «Μάλιστα, κάποια στιγμή μας αλλάξαν κελί για να μη βλέπουμε τι γινόταν. Ακούγαμε όμως τις φωνές τους. Οσο ήμασταν μαζί, ερχόντουσαν οι αστυνομικοί και τους πετούσαν νερό, τους έβριζαν και τους κακοποιούσαν. Ηταν απάνθρωπο. Δεν θα το ξεχάσω».

πηγή: enet.gr