den-xrwstame-den-poulame-den-plhrwnoumeΤου Χρίστου Καλλίτση

«Το σεξ και οι απεργίες θέλουν διάρκεια»**

Είναι μάλλον κοινή διαπίστωση πως τα όσα προπαγανδίζουν οι κρεμασμένες στα περίπτερα εφημερίδες εξυπηρετούν τη συνέχιση της κατοχής, με τις αόρατες αλυσίδες, την οποία βιώνει η κοινωνία στην Ελλάδα σήμερα. Κοινό χαρακτηριστικό των καθημερινών πρωτοσέλιδων είναι ο φόβος, ο τρόμος και η ηττοπάθεια.

Σχεδόν όλες οι κρεμασμένες εφημερίδες είναι σαν αφίσες στην υπηρεσία του σάπιου συστήματος. Ένα είδος δηλητήριου για να μολύνει την ψυχολογία των πολιτών. Ως πότε;

Οι καθιερωμένες εφημερίδες και τα κανάλια ανήκουν στους έχοντες και τους κατέχοντες και εξυπηρετούν μάλλον τα συμφέροντά τους (και τη νοοτροπία του τομαριστή). Έχουν μερικούς ιδανικούς εκφραστές, οι οποίοι αμοίβονται μάλλον πλουσιοπάροχα. Ίσως ένας από αυτούς να είναι και ο παρουσιαστής στον οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον άρθρο του «Ο Πρετεντέρης, η ηθική και οι ηθικοί αυτουργοί», ο Κώστας Βαξεβάνης. Ταυτόχρονα οι κρεμασμένες εφημερίδες για να δείχνουν πως είναι αντικειμενικές κι επειδή, «ποτέ δεν ξέρεις», μπορεί κάποια ώρα ν’ αλλάξουν τα πράγματα, αφήνουν συνήθως και μια μικρή τρύπα για την «άλλη πλευρά».

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι λειτούργημα ενώ του παρουσιαστή παράσταση, δηλαδή μπίζνα. Όπως λέει και το τραγούδι του Irving Berlin: “There is no business like show business“. Μπορεί ένας δημοσιογράφος να είναι τόσο καλός που να δίνει παράσταση με τη δουλειά του, αυτό όμως είναι μάλλον η εξαίρεση.

Φαίνεται*** πως τα «μνημόνια» με τις σχεδόν καταναγκαστικές δανειακές συμβάσεις (βλ. προϊόντα), που συνάπτει μάλλον αντισυνταγματικά από το Μάιο του 2010 το ελληνικό δημόσιο, έρχονται μαζί με καλά οργανωμένα προγράμματα επικοινωνίας – προώθησης και προβολής.

Μήπως τα «μονόδρομος», «μαζί τα φάγαμε», «ευρώ ή χάος», «χωρίς μέτρα δεν παίρνουμε δόση», «πάταξη της ανομίας» … είναι μέρος του επικοινωνιακού προγράμματος επιβολής της κατοχής στην Ελλάδα;

Λαός χρεωμένος είναι σκλαβωμένος. Κι όμως το χρέος δεν είναι της πλειονότητας των πολιτών αλλά άδικα και μάλλον παράνομα θέλουν να μας το φορτώσουν. Μήπως αυτό το φόρτωμα θυμίζει περιπτώσεις κατηγορητηρίων με πλαστές κατηγορίες; Βλέπετε π.χ. τις πρόσφατες διώξεις του Πέτρου Καπετανόπουλου και της Κατερίνας Μάτσα που μάλλον δεν είναι μεμονωμένες κι έχουν συνάφεια με τη συλλογική ενοχοποίηση του «μαζί τα φάγαμε».

Μήπως οι πολίτες είμαστε αντιμέτωποι με μία συγκυβέρνηση, η οποία φέρεται να είναι εθισμένη στα δανεικά, στο κουκούλωμα και στην παραβίαση του Συντάγματος;

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ»¹

Μήπως καιρός είναι να γίνει άμεση κάθαρση της κλεπτοκρατίας, η οποία υποδουλώνει την κοινωνία, με σοκαριστικό ρυθμό, στην ανάπτυξη της καταστροφής; Πιθανότατα τα κλεμμένα μπορούν να επιστραφούν αλλά και το πλιάτσικο να σταματήσει.

Μπορούμε οι πολίτες να συνειδητοποιήσουμε τη δική μας δύναμη. Η κινητοποίηση του πολίτη για Ψωμί, Παιδεία, Ελεθερία για Ενότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια πηγάζει συνήθως από ανιδιοτελή κίνητρα. Επομένως δεν μετριέται, δεν ιεραρχείται είναι δηλαδή ανυπολόγιστη. Το κοινό καλό είναι και δικό σας καλό. Στο χέρι μας είναι να προχωρούμε και να παίρνουμε με το μέρος μας την αισιόδοξη πλευρά της Ιστορίας. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ!

Με εκτίμηση,

Χρίστος Καλλίτσης
tekmiria.wordpress.com
δημοσιογράφος – κινηματογραφιστής

Τ.Θ. 10107

Τ.Κ. 54110

Θεσσαλονίκη

ΥΓ. Μπορείτε να δείτε: «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά».

*Ο τίτλος ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ! είναι δανεισμένος από τον ομώνυμο τίτλο του βιβλίου των Στεφάν Εσέλ – Ζιλ Βαντερπότεν, εκδόσεις Παττάκη 2011.

** Επιγραφή στους δρόμους της Αθήνας (Ιανουάριος 2013)

*** «ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ή “η δολοφονία μιας χώρας)
Από την απάθεια στην πιθανότητα έκρηξης
‘Ενα πρόγραμμα χειραγώγησης των Ελλήνων» άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, περιοδικό «Επίκαιρα» 17-1-2013

¹ Σύνθημα που διαλαλούσαν οι πολίτες στη διάρκεια της διαμαρτυρίας για το χαράτσι στα γραφεία της ΔΕΗ, «Εφημερίδα των Συντακτών» 23-1-2013.

Σημείωση: 61.133 πολίτες ζητούμε το λογιστικό έλεγχο του χρέους

Δημοσίευση : JusticeforGreece