skitso1101-copy

Έχω αποφασίσει να μη σπαταλάω πολύ χρόνο στις παπάρες που ακούγονται αριστερά δεξιά. Αλλά έβαλα ένα στοίχημα και είπα να σπαταλήσω 10λεπτά. Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ και τον κυρ φώτη, το 80% των κατοίκων της χώρας δικαιούται επίδομα θέρμανσης. Δυστυχώς το πρόβλημα με αυτές τις παπάρες, είναι ότι αυτός που της λέει ξοδεύει 2 λεπτά να τις πει, κι εσύ ξοδεύεις 2ώρες να αποδείξεις ότι είναι παπάρες. Οπότε προτιμώ να άρω το τεκμήριο της αθωότητας για την κυβέρνηση, αντί να τρώω δίωρα αποδεικνύοντας πως πράγματι οι ελέφαντες δεν πετάνε.

Αλλά σαν καλός αθώος και συνετός πολίτης, όταν ξεκίνησα την αναζήτηση είχα την απατηλή αισιοδοξία ότι δεν θα μου πάρει πάνω από 10 λεπτά. Έτσι είπα χοντρικά πως 11εκ πληθυσμός. Το 80% 8,8εκ δια τρία που είναι το μέσο νοικοκυριό, έχουμε κάτι περισσότερο απο 2,9εκ νοικοκυριά. Μετά με έπιασαν τύψεις και αποφάσισα να πάω στην ελστατ και να βρω πόσο είναι το 80% του πληθυσμό καταμερισμένο σε νοικοκυριά. Ε μαντέψτε τι “επιστημονικό” νούμερο έβγαλα :) 2,942εκ νοικοκυριά . Ύστερα φταίω εγώ που είμαι καραγκιόζης και κάνω χοντρικούς υπολογισμούς.

Τώρα που συμφωνήσαμε λοιπόν πως τα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης, είναι σύμφωνα με τη δημαρ 2,942εκ , ας δούμε τι θα πάρει το κάθε νοικοκυριό. Το συνολικό κονδύλι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 3049 16/11/2012) είναι 270εκ ευρώ για το 2013. Δια 2,942εκ νοικοκυριά μας βγαίνει 91ευρώ το νοικοκυριό. Ναι βρε αχάριστοι, 91 ολόκληρα ευρώ το νοικοκυριό. Μήπως είμαστε άδικοι όμως με τον χοντρικό υπολογισμό και η κατανομή θα είναι πιο σωστή, έτσι όπως η υπουργική απόφαση ορίζει με τις κλιματικές ζώνες?

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση λοιπόν η χώρα χωρίζεται σε ζώνες όπου μάλιστα ορίζεται και η ανώτατη κατανάλωση ανά κατοικία. Είπα λοιπόν ότι αφού έφαγα το 20λεπτο για να χωρίσω τα νοικοκυριά μήπως να παίξω και με τις περιφέρειες και να τα χωρίσω ανάλογα?

Για να είμαι ευγενικός με την υπουργική απόφαση και τη δημαρ αποφάσισα αυθαίρετα να υπολογίσω μόνο τη μισή κατανάλωση απ’ όση επιτρέπεται ανά κατοικία, ανά ζώνη. Έτσι δήλαδή αν σου δικαιολογείται επίδομα 960 ευρώ το χρόνο για την αττική, τότε υπολόγισα ότι θα χρησιμοποιήσεις μόνο τα 480 από αυτά. Έβαλα λοιπόν αυτά τα σημαντικά μικρότερα νούμερα στις ζώνες που ορίζει το υπουργείο και τα νοικοκυριά που περιλαμβάνει κάθε ζώνη έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν το 80% του πληθυσμού. Και μαντέψτε πόσο βγαίνει η δαπάνη. 270εκ ευρώ? Τα διπλάσια? Τα τριπλάσια? Όχι το νούμερο βγαίνει 1,8δις ευρώ αν καταναλωθεί μόνο το μισό από το ανώτατο επιτρεπόμενο. Άρα κάποιος μας κάνει πλάκα. Ή η δημαρ ή η κυβέρνηση. Κι επειδή η δημαρ και η κυβέρνηση είναι ταυτόσημες έννοιες ο κυρ φώτης αποφάσισε να ακολουθήσει τη στουρνάρια τακτική και να αρχίσει να πετάει νούμερα ελπίζοντας πως κανείς δεν θα τα επιβεβαιώσει. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε πως η παπαρολογία της δημαρ δεν φτάνει στα επιστημονικά επίπεδα του στουρνάρα. Αν έφτανε θα έλεγαν ότι το 78,63% των νοικοκυριών δικαιούται το επίδομα θέρμανσης

Και για να συνεχίσουμε την πλάκα. Υπέρβαση του προυπολογισμού κατά 1,5 δις μόνο από το επίδομα θέρμανσης για τα επόμενα 3 χρόνια του προγράμματος, σημαίνει επιπλέον μέτρα 4,5δις που θα πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθεί αντίστοιχο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Κάτι που σημαίνει ότι ο κυρ φώτης δεν εργάζεται για την “.. υγιών δημοσιονομικών προθέσεων προσπάθεια της κυβέρνησης” που κόπτεται σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση

Ποιος καλός δημαρίτης τώρα θα προστρέξει να μας εξηγήσει πως τους παρεξηγήσαμε και δεν το εννοούσαν έτσι και ότι ο κυρ φώτης σέβεται και τιμά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του? Θα είναι ίσως μια από εκείνες τις παρεξηγήσεις που ο κυρ φώτης συχνά κάνει, όπως τότε που ήταν ακόμα μέλος του συν και έκανε επερωτήσεις στη βουλή για τα chem trails των αεροπλάνων πάνω από την αθήνα. Διότι είναι προφανές πως η παπαρολογία δεν είναι μια ιδιότητα που απέκτησε μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

ΥΓ το αρχείο με τους υπολογισμούς το βάζω εδώ. δεν είναι ευπαρουσίαστο, αλλά για όποιον του αρέσει το stat porn θα βρει την άκρη του.

Πηγή : Techie Chan