Για φέτος, στη δουλειά, αποφασίσαμε να μη στολίσουμε δέντρο. Έτσι κι αλλιώς διάθεση δεν υπήρχε από κανέναν. Όμως ακόμα κι αυτό έπρεπε κάπως να αποτυπωθεί. Θέλαμε έστω μ’ αυτόν τον τρόπο να στείλουμε ένα μήνυμα. Σκεφτήκαμε λοιπόν το εξής:

Βρήκαμε ένα γκρίζο χαρτί, δεδομένης της διάθεσης και παράλληλα να συμβολίζει πως όλα -εργασιακά, οικονομικά, θεσμικά κ.λ.π.- έχουν περιέλθει σε μια γκρίζα ζώνη, μια ζώνη πλήρους αβεβαιότητας. Το κείμενο, που διανθίστηκε με σχετικές φωτογραφίες, γράφει:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Ειδική Οικονομική Ζώνη

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ειδοποιούμε όλο τον κόσμο ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα υπάρξει δέντρο. Λόγω της αναπτυξιακής πολιτικής του 3ου Μνημονίου ο χώρος έχει μετατραπεί σε Ε.Ο.Ζ. Έτσι το δέντρο έπρεπε να φύγει γιατί ενοχλούσε. Το παρέλαβε ο ΣΚΑΪ, γνωστός για τις οικολογικές του ανησυχίες, το οποίο και μεταφύτευσε στις γαλέρες του Αλαφούζου. Όμως ενοχλούσαν και οι βοσκοί, των οποίων η σύμβαση έληξε κι έτσι αποχώρησαν με την ευγενική συνοδεία των ΜΑΤ. Οι Μάγοι κρίθηκαν αναξιόπιστοι κι ως εκ τούτου εκδιώχθηκαν ως τεμπέληδες και κοστοβόροι.

Η Φάτνη γκρεμίστηκε διότι δεν διακιολογούσε τα τετραγωνικά. Στην θέση της θα αναγερθεί MALL. Ο Ιωσήφ και η Μαρία πήραν το Βρέφος κι έφυγαν. Στην έξοδο τα δώρα κατασχέθηκαν διότι το Βρέφος αποτελεί τεκμήριο. Επιπλέον θεωρήθηκε ότι υπηρετούσαν ένα κλειστό επάγγελμα το οποίο πρέπει να ανοίξει.

Νέος Θεος το χρήμα -υπό μορφή χρέους-, η ανάπτυξη και τέλος μοντέρνες φάτνες οι τράπεζες που θα στεγάζουν τα σύγχρονα δώρα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η απαγοήτευση του κόσμου διάχυτη. Προδομένοι, μουδιασμένοι, μην ελπίζοντας σε κανέναν και σε τίποτα, παραιτημένοι από όποια έννοια δικαιοσύνης κοιτάζουμε τα ωραία ερείπια.

Στο σημείο αυτό ανοίγουμε την “ΔΙΑΘΗΚΗ” του Παππού(Μιχάλη Κατσαρού) και διαβάζουμε:

Η ΔΙΑΘΗΚΗ(απόσπασμα)

…Αντισταθείτε

σ’ αυτό που χαιρετάει απ’ την εξέδρα ώρες

ατέλειωτες τις παρελάσεις…

…Αντισταθείτε

πάλι σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι

στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε

στις μουσικές, τα τούμπανα και τις παράτες

σ’ όλα τ’ ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε

πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι

σ’ όλους που γράφουν λόγους για την εποχή

δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα

στις κολακείες, τις ευχές, στις τόσες υποκλίσεις

από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους

ως και σ΄εμένα- σε μένα ακόμα που σας ιστορώ

αντισταθείτε…

Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την

Ελευθερία.

το ραφτάκι

πηγή : το ραφείο