Του σΑτΥρΟπΡόΚοΥ

Πηγή : αριστερό blog

– «Αρχηγέ γιατί θέλεις να βάψω φούξια το ξενοδοχείο;»

– «Γιατί έγραψαν στο ¨Έθνος¨ ότι είναι ροζ»

– «Κατάλαβα. Έτσι θα τους μπερδέψουμε, ε;»

– «…….»

– «Καλά, θα εγέρθητω αμέσως και θα ξεκινήσω»

– Εδώ και 4 μέρες έχουμε πτωχεύσει και επισήμως. Τα αποθέματα της χώρας, κατά τον κύριο Αντώνη τελείωσαν στις 16 Νοεμβρίου. Τι δηλαδή; Ψέματα έλεγε;

– Ποιον Φουχτέλωσε ο Αγαπητός και τον συνέλαβαν; Δεν ήταν σύλληψη αλλά παράδοση σε μαθητές στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης βγήκε να επισημάνει ο υπουργός περί της παιδείας.

– Ο μικρός Φουχτελάκης έκανε παράπονα στη μαμά Μερκελίνα γιατί ένα παλιόπαιδο, κάποιος Μισητός, του πρόσφερε μόνο ύδωρ, χωρίς γη.

– Η μαμά Μερκελίνα, τηλεφώνησε στους παιδονόμους, και εκείνοι μπαγλάρωσαν το παλιόπαιδο τον Μισητό.

– Έχει δίκιο Ο Μπάμ(α)! Άμα σε βομβαρδίζουν με ρουκέτες (και λέγεσαι Ισραήλ), έχεις δικαίωμα να ανταποδώσεις.

– Άμα λέγεσαι Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Κύπρος κλπ έχεις υποχρέωση να κάτσεις να ψοφήσεις.

– Άλλωστε, οι ζωές των αθώων παιδιών, σε όποια πλευρά κι αν ανήκουν, πρέπει να θυσιαστούν, κυριολεκτικά,  για την τιμή των όπλων.

– Ακριβό προϊόν που καταναλώνεται μόνο σκοτώνοντας αθώες παιδικές ζωές και όχι μόνο. Δόξα το κέρδος, υπάρχει και Θεός.

– Ένας πόλεμος για κάθε πρόεδρο. Εδώ τα καλά όπλα, οι αποτελεσματικοί πύραυλοι. Αγοράστε φίλοι μου και βάλτε τα μυρμήγκια να σκοτώνονται.

– Ο Γιωργάκης κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο πετώντας το με ειδικό αερόστατο που προσγειώθηκε πάνω στο μαρμάρινο κεφάλι. Ήταν σε πτήση. Πάντα στο δικό του αέρινο κόσμο αυτό το παιδί.

– Επιχείρηση «Ξένιος Δίας», για τους εκπροσώπους της Τρόικας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης.

– Μετά τους Πακιστανούς, θεωρούνται η Νο 2 αιτία της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης του λαού μας.

– Οι συγγραφείς, πληρώνονται (αν πληρώνονται) και για τα κείμενα που γράφουν και για την υπογραφή που βάζουν από κάτω. Οι υπουργοί μας, πληρώνονται (και πολύ καλά), μόνο για την υπογραφή τους.

– Τα κείμενα τούς τα γράφουν άλλοι. Κάποιοι από αυτούς, ούτε που τα διαβάζουν, όπως έχουν εξομολογηθεί δημόσια. Ρούπα, ρούπα-πα, ρούπα, ρούπα, ρούπα-πα.

– Τι γίνεται με το σχολείο στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα; Από σχετική επιστολή που έλαβε η στήλη, το σχολείο:

– Μαθητές έχει. Διευθυντή έχει, υποδιευθυντή έχει. Καθηγητές, όμως έχει; Μπαίνει ο Δεκέμβριος!

– Ο ΟΠΑΔ, ο οποίος έχει υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ, στερείται εργοδοτικών εισφορών καθώς «εργοδότης» είναι η Τρόικα.

– Αποτέλεσμα; Οι οφειλές προς τους ασφαλισμένους έχουν σταματήσει στον Απρίλιο του 2011. Οι εισφορές των ασφαλισμένων όμως προς τον ΕΟΠΥΥ, δεν σταμάτησαν ποτέ! Ευριπίδη τους, πίδη-πίδη-πίδη τους.

– Στο εξής, όλες οι οφειλές των πολιτών θα περάσουν, άλα Σουηδία, στην εφορία. Στη φορολογική ενημερότητα θα αναγράφεται ακόμη και αν χρωστάς ή όχι τη δόση του πλυντηρίου πιάτων που αγόρασες.

– Υποτίθεται το αγόρασες στη γυναίκα σου για να μην κουράζεται, αλλά δεν σε πιστεύει κανείς.

– Καινούρια σειρά βγαίνει σύντομα στις οθόνες της τηλεόρασης. Αμερικανικής παραγωγής με Τούρκους πρωταγωνιστές που έχει τίτλο: «Τσυπριακός αναστεναγμός στην ΑΟΖ». Χάλια μαύρα!

– Σε 200 χρόνια που θα συναντηθούν στα ουράνια, ο Αντρέας, ο Κωνσταντίνος ο εθνάρχης, ο Κώστας, ο άλλος Κώστας, ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης , ποιος θα λείπει από την παρέα;

– Η στήλη έπιασε τα 60! Στα 67 δικαιούται σύνταξη;

Πολλά ονόματα έχει αυτή η λίστα Λαγκάρντ. Πήραν φωτιά τα υπουργικά τηλέφωνα. Όλοι θέλουν μια διευκόλυνση. Όχι για να πληρώσουν αλλά για να μην πληρώσουν.

σΑτΥρΟπΡόΚος