Του Γιώργου Δελαστίκ

Από τα Επίκαιρα, 11 -18 Οκτ.

Ωραία την έφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στους σύγχρονους «γερμανοτσολιάδες» της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού το οποίο, πέφτοντας θύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, είχε πιστέψει ότι η ηγέτις του Βερολίνου ήρθε στην Αθήνα για να… σώσει την Ελλάδα. Η Μέρκελ, λοιπόν, όχι μόνο δεν είχε στην τσάντα της τη δανειακή δόση των 31,5 δις ευρώ, όπως διαβεβαίωναν οι γερμανόδουλοι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες της συγκυβέρνησης, αλλά… έφαγε και από κάθε συμπατριώτη μας συνταξιούχο αγρότη τις 3 (!) από τις 14 συντάξεις των 360 ευρώ μηνιαίως που έπαιρνε μέχρι τώρα!

Ολόκληρη καγκελάριος της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης καταδέχτηκε να φάει μέσω της τρόικας 30 ευρώ το μήνα από κάθε πειναλέο Έλληνα συνταξιούχο αγρότη και επιπλέον να του κόψει και δύο συντάξεις που αντιστοιχούσαν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα άδειας. Έτσι εμφανιζόταν τουλάχιστον η κατάσταση την ώρα που το άρθρο αυτό έπρεπε να οδεύσει προς το τυπογραφείο.

Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας

Ιστορική έχει μείνει η κινηματογραφική ατάκα του ηθοποιού Αρτεμη Μάτσα, όταν υποδυόταν το δωσίλογο συνεργάτη των ναζί κατακτητών: «Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί!».

Αυτή ακριβώς η νοοτροπία διακατέχει και τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς απέναντι στους Γερμανούς επικυρίαρχους της πατρίδας μας, Είτε πρόκειται για τον κατοχικό διοικητή της χώρας μας, τον «γκαουλάιτερ» Χορστ Ράιχενμπαχ, είτε για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και υπουργοί προβάλλουν τη θέση ότι «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί», παρόλο που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η γερμανική πολιτική εναντίον της χώρας μας συνιστά τον καθοριστικό παράγοντα εξαθλίωσης του λαού μας και οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης της πατρίδας μας.

«Εκτιμούμε πάρα πολύ το γεγονός ότι η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι μας βοηθούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αντιστρέφοντας πλήρως τα αισθήματα του ελληνικού λαού εναντίον της πολιτικής του Βερολίνου και της κυβέρνησης της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ.

Εχθρός της Ελλάδας είναι η Γερμανία με την πολιτική που ακολουθεί και όχι φίλος της. Αυτό αισθάνονται οι Έλληνες, όσες δηλώσεις περί του αντιθέτου κι αν κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Όση αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις των επισήμων περί «ελληνοτουρκικής φιλίας», άλλη τόση ανταπόκριση προς την πραγματικότητα έχουν πλέον και οι όρκοι πίστης στην «ελληνογερμανική φιλία». Η «ελληνογερμανική φιλία» είναι πια το ίδιο ανύπαρκτη με την «ελληνοτουρκική φιλία».

«Η Μέρκελ δεν είναι αγαπητή»

Οι Γερμανοί έχουν, φυσικά, γνώση της αλήθειας, την οποία δεν διστάζουν να ομολογήσουν. Η συντηρητική, φιλοκυβερνητική, αλλά σοβαρή γερμανική εφημερίδα FrankfurterAllgemeine το έγραψε ευθέως:

«Σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης και σε πανό η Άνγκελα Μέρκελ απεικονίζεται πολλές φορές μετά το ξέσπασμα της κρίσης με στρατιωτικές μπότες και με στολή των Ες Ες, με περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο. Εξαιτίας της επιμονής της στη λιτότητα σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, η Μέρκελ δεν είναι πολύ αγαπητή στην Ελλάδα», τόνιζε.

Ο αντιγερμανισμός, ο οποίος αυξάνεται με καλπάζοντες ρυθμούς στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και υφέρπει στη Γαλλία, αποτελεί σίγουρα έναν από τους λόγους -όχι φυσικά το σημαντικότερο- της επίσκεψης της Μέρκελ στην Ελλάδα. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει συνεχώς αγωνιώδεις εκθέσεις από τις ευρωπαϊκές πρεσβείες της χώρας για το διογκούμενο αντιγερμανισμό οε όλη τη Νότια Ευρώπη εξαιτίας της γραμμής του Βερολίνου με αφορμή την οικονομική κρίση και πιέζει κι αυτό με τη σειρά του την καγκελαρία όχι βεβαίως να αλλάξει γραμμή, αλλά να διοργανώσει μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσονται και οι υποκριτικές δηλώσεις της Μέρκελ του τύπου «ματώνει η καρδιά μου για τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες», τα οποία προκαλεί η δική της πολιτική!

Στήριξη των ανθρώπων της

Δεν ήρθε όμως η Μέρκελ στην Ελλάδα για να… γοητεύσει τους Έλληνες ούτε, φυσικά, για να μας… σώσει. Η καγκελάριος ήρθε για να προωθήσει τη γερμανική πολιτική της επέκτασης του Δ‘ Ράιχ σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό, βεβαίως και επιθυμεί να στηρίξει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, αφού η κυβέρνηση τους είναι το κύριο όργανο υλοποίησης της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Κατά τα γραφόμενα στο γερμανικό Τύπο, η Μέρκελ έχει ήδη καταλήξει στην απόφαση να μην εκδιώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη στη φάση αυτή. Αυτή η γραμμή όμως δεν θα υλοποιηθεί μέσω της περαιτέρω χρηματοδότησης της Αθήνας. Δεν θα γίνει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και των δανείων που έχουν χορηγήσει στη χώρα μας τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης. Δεν θα γίνει ούτε καν χρονική παράταση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Από την άλλη πλευρά, η γερμανική βούληση παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σημαίνει ότι θα δώσουν, πιθανότατα όμως τον επόμενο μήνα, τη δόση των 31,5 δις ευρώ του δανείου.

Όνειρο η ρευστότητα

Παραμονή στο ευρώ με εφαρμογή των υφιστάμενων εξοντωτικών μέτρων σημαίνει εφιαλτική κατάσταση για τους Έλληνες, η οποία συνεπιφέρει και περαιτέρω αποδυνάμωση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο πρωτοφανής βαθμός ανυποληψίας της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατέστη δημοσίως αντιληπτός την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι απλήρωτοι εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μπήκαν στον περίβολο του υπουργείου Αμυνας για να διαμαρτυρηθούν, χωρίς κανένας στρατιωτικός να θελήσει να τους εμποδίσει.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση τους είναι πλήρως εξευτελισμένη από πολιτική σκοπιά. (Τούτο και προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο ότι δήθεν μόλις έρθει η δόση του δανείου όλη η αγορά θα… πνιγεί στο χρήμα!

Πρόκειται για απερίγραπτη απάτη που αποσκοπεί μόνο στο να περάσει τα εξουθενωτικά μέτρα με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις. Τρελαίνεται κανείς αν συνειδητοποιήσει τι μας λένε:

Θα πάρουν πάνω από 9 δις ευρώ «γδέρνοντας» τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Θα φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού πάνω από 25 δις για να τα δώσουν στους μεγαλοτραπεζίτες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους. Όλα αυτά θα γίνουν με την ελπίδα ότι στη συνέχεια θα ευδοκήσουν οι τραπεζίτες να δώσουν κάποια δάνεια σε μερικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους ίσως θελήσουν να προσλάβουν λίγες χιλιάδες εργαζόμενους με το… μισό μισθό από αυτόν που είχαν όταν τους απέλυσαν! Έκτακτα!

Αντίσταση ή… λιώσιμο

Όσο μισητή από τον ελληνικό λαό κι αν είναι η κυβέρνηση Σαμαρά, αποκλείεται να καταρρεύσει μόνη της λόγω εσωτερικών αντιθέσεων. Αποτελείται από αδίστακτους πολιτικούς, κοινωνικά ανάλγητους, χωρίς κανέναν ηθικό ή πολιτικό φραγμό στο να λειτουργούν ως εκτελεστές των εντολών των Γερμανών επικυρίαρχων. Αν δεν τους ανατρέψουν οι Έλληνες, θα λιώσουν το λαό μας σαν σκουλήκι! Περί αυτού δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες.

Δεν ήταν οι κάποιες ασήμαντες ενδοπασοκικές διαφοροποιήσεις που οδήγησαν πέρσι τέτοια εποχή στην απομάκρυνση από την εξουσία του απεχθέστατου Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν ο πανελλαδικός ξεσηκωμός του λαού μας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, με προεξάρχοντα εκείνον των Θεσσαλονικέων, που οδήγησε στην εκδίωξη του Γιωργάκη για να προστατευτεί το σύστημα. Αν δεν κινητοποιηθεί εκ νέου ο λαός μας με μαχητικό τρόπο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να απαλλαγούμε ούτε από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποδείχτηκε εξίσου ολέθριος για τους Έλληνες όπως και ο προκάτοχος του σε πολιτικό επίπεδο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθούμε αυτούς τους πολιτικούς συνεργάτες της γερμανικής κυβέρνησης τόσο μεγαλύτερη ελπίδα σωτηρίας έχει η χώρα μας.