Πηγή : Nέος Ανένδοτος

Ένα ντοκυμαντέρ του Avi Lewis και της Naomi Klein για την κατάληψη ενός εργοστασίου που είχε κλείσει, στην Αργεντινή, από 30 άνεργους εργάτες που αποφασίζουν να το θέσουν σε λειτουργία…

Η δημοσίευση αυτού του άρθρου έρχεται να αναδείξει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ., να αναλάβουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι τιμητές των προσπαθειών αυτών των εργαζομένων, που δεν τους ενδιαφέρει τι είπε ο Marx ή ο Λένιν, γιατί οι ανάγκες είναι πιο ουσιώδεις και αφορούν πια την επιβίωση τους, είναι άνθρωποι που δεν λογά νους ανθρώπου.  Εχθροί τους είναι οι επαναστάτες του σαλονιού, που αυτοϊκανοποιούνται  μόνο  από την ιδέα ότι ο λαός θα επαναστατήσει  θα διαλύσει ότι υποδομή υπάρχει σ΄αυτό τον τόπο και σαν αυτόκλητοι σωτήρες θα ηγηθούν αυτής της διαδικασίας.  Αντί λοιπόν να σταματήσουν να βγάζουν  επαναστατικά λογίδρια στις ολιγομελείς παρέες τους, ας κοιτάξουν να συνδράμουν τέτοιες προσπάθειες και μέσα από την επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων, να αναδειχτεί το “παράδειγμα” ώστε οργανωμένα πια η κοινωνία να απαιτήσει την πραγματική αλλαγή. Να απαιτήσει την  Δημοκρατία που εμπράκτως θα έχει αποδείξει  ότι μπορεί να διαχειριστεί.