Όλοι εν δυνάμει συλληφθέντες. Για το καλό του τόπου. Για την προσαρμογή στα νέα μέτρα, στα νέα πακέτα. στα μνημόνια, για να ζουν αυτοί καλύτερα και εμείς χειρότερα.

Σηκώνουν το γκλόμπ στον απλήρωτο επί 6 μήνες ναυτεργάτη, κάνουν ηλεκτροσόκ σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντιφασιστική μοτοπορεία, δέρνουν μαθητές για να σπάσουν την κατάληψη, συλλαμβάνουν ανθρώπους γιατί λέει έχουν μάσκα χειρουργική και μάλοξ στην τσάντα τους . Καταστολή. Η λέξη των ημερών, των τελευταίων μηνών, των τελευταίων χρόνων είναι η καταστολή.  Γινόμαστε ή είμαστε ήδη όλοι, οι εχθροί τους.

Μια εντολή από τον ασύρματο και μετά ξύλο. Ξύλο σε αυτούς που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και ίσες ευκαιρίες. Ξύλο σε αυτούς που πολεμάνε τους νεοναζί. Ξύλο και σε αυτούς που μαζεύονται να στηρίξουν την άδικη προαγωγή τους. Γεμάτες λίστες με ονόματα. Στοχοποίηση , διαπόμπευση. Όλοι εν δυνάμει  στόχος. Λίστες με οφειλέτες , λίστες με μεγάλο οφειλέτες,  λίστες βουλευτών που μετέφεραν χρήματα στην Ελβετία. Αν είσαι σε αυτές τις λίστες δε σε κυνηγούν.

Αυτοί που αποφασίζουν για τα δάνεια, τα πακέτα, τα μνημόνια, τα χαράτσια, την ανεργία, τη διαπόμπευση και την καταστολή τρέχουν να  κάνουν φορμάτ σε αρχεία, κρύβουν  τις δικές τους λίστες, παίζουν το εγώ το-έδωσα-σε-σένα-και-συ-σε-μένα και τελικά κανείς δεν την είδε. Οτιδήποτε για να μην την πληρώσουν. Η διαπόμπευση  μόνο για αυτούς που γεννήθηκαν μετά το 85.

Οι μεν, που μπλέκονται σε σκάνδαλα, έχουν εκπομπές στην τηλεόραση και στις εφημερίδες. Αυτοί που παραδέχονται πως τα φάγαμε μαζί αρθρογραφούν και έχουν χώρο στο δημόσιο λόγο . Αυτοί που ευθύνονται για την κατάρρευση ενώθηκαν και μας κυβερνούν. Με καταστολή.  Οι δε, που βγαίνουν στο δρόμο να διαδηλώσουν για τα μέτρα, τις δόσεις, το φασισμό, προσάγονται. Προληπτικά. Για να μην.

Οι μεν παίρνουν μίζες, βολεύουν τις κόρες τους, βάζουν υπογραφές και λένεναι σε όλα. Οι δε προσπαθούν να βρουν δουλειά μα δε βρίσκουν, γυρνάνε να μείνουν στα πατρικά τους, φεύγουν από τη χώρα χωρίς να το θέλουν , αν διαδηλώσουν τρώνε χημικά ή ξύλο, αν εμποδίσουν νεοναζί συμμορίτες που σπάνε μαγαζιά τους κρατάνε στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ χωρίς κατηγορίες.

Οι μεν γυρνάνε στα προστατευόμενα σπίτια τους τα βράδια όσο οι δε παραμένουν στοιβαγμένοι στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Όσο οι μεν τρώνε σε ταβερνάκια των βορείων προαστίων, κάποιοι βασανίζονται στα κεντρικά της αστυνομίας.
Αυτούς που χτυπούν είναι οι φίλοι μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας. Χτυπούν εμάς. Μας θέλουν άνεργους, σφαγμένους ή στα κελιά. Η εντολή από τον ασύρματο είναι ‘κανένας ελεύθερος’.

γράφει η mpanana

αναδημοσίευση από : BABUSHKA