Αυλαία για ένα μεγάλο ηγέτη

Το μεσημέρι της Κυριακής 7 Οκτωβρίου ο Νέος  ;-)  Πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε τηλεφώνημα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου-επέστρεψε μόλις χθες μετά από 40ήμερη διαμονή του στο εξωτερικό- με το οποίο του ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα μετά τη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε με την Τρόικα. Αφορμή γι’αυτή τη  παραίτηση ήταν η έκδηλα απαξιωτική, περιφρονητική αλλά και σκωπτική αντιμετώπιση που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός από βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής, του κόμματος του μη εξαιρουμένου! Λίγο αργότερα στα γραφεία του Προέδρου της Βουλής έφτασε και η επιστολή παραίτησης του κ. Παπανδρέου που σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μεταδίδει πρώτο το μπλογκ μας.

Η μοναξιά του κωπηλάτη πριν το τέρμα! Σ.Σ. Η φωτογραφία αυτή είναι απ’την προηγούμενη Βουλή. Δεν κατάφερα να βρω φωτογραφία από τη παρούσα περίοδο. Στις 7 Οκτωβρίου ίσως την αλλάξω με εκείνης της μέρας-αν έχει ενδιαφέρον-φωτογράφοι οπλιστείτε!

Προς τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής

Κύριε Πρόεδρε,

Με αυτή μου την επιστολή θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα. Στην απόφαση μου αυτή οδηγήθηκα μετά από σοβαρή σκέψη και έκρινα ότι δεν μου είναι δυνατό να είμαι βουλευτής μερικής απασχόλησης, αφού έχω αναλάβει να υπηρετώ τη Πατρίδα μου-την Ελλάδα ασφαλώς!-από άλλα αξιώματα και θέσεις που κατέχω στο εξωτερικό και που συμβαίνει να χρειάζεται να λείπω για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την όμορφη πατρίδα μας και φυσικά να παραλείπω τα καθήκοντα που έχω εδώ σαν Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και σαν αντιπρόσωπος των συμπολιτών μου της εκλογικής περιφέρειας του Νομού Αχαΐας. Να είστε βέβαιος όμως κύριε Πρόεδρε ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τη γλυκιά μας πατρίδα από όποιο μετερίζι μου τάξει η νέα μου διεθνής καριέρα και φυσικά τα καλοκαίρια μου θα τα περνάω πάντα στην Ελλάδα-την Ελλάδα μας κύριε Πρόεδρε!- και στα όμορφα νησιά της.

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ κύριε Πρόεδρε η ανακοίνωση της παραίτησης να γίνει μετά την ψήφιση των νέων μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε και μ’αυτή τη συμβολική αλλά και τόσο ουσιαστική τελευταία παρουσία μου στην Ελληνική Βουλή να συμβάλλω για άλλη μια φορά στο καλό της ωραίας  Πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Οι δικές μας προβλέψεις του μέλλοντος είναι πιο αληθινές από τις μούφες χαλκεύσεις του παρελθόντος

πηγή : iconology2009