Ένα δραματικό γεγονός, πρωτοφανές για τα δεδομένα του δήμου Περιστερίου, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου, κατά την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ένας σαραντατριάχρονος άνδρας, ο Άγγελος Τσετσέλης στην προσπάθειά του να πάρει το λόγο από το προεδρείο, και να τοποθετηθεί για το μείζον θέμα του Κολυμβητηρίου στην Χωράφα, σε μια τεταμένη πραγματικά ατμόσφαιρα, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Χ. Χρονόπουλο, ο οποίος παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλε για να τον σώσει, δεν τα κατάφερε.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν πατέρας δυο παιδιών και μέλος του Δ.Σ του αθλητικού συλλόγου «ΓΛΑΥΚΟΣ». Αγωνιούσε για την τύχη του κολυμβητηρίου, εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί, και αγωνιζότανε να μην κλείσει.

Το δραματικό αυτό γεγονός σόκαρε όλους όσους ήταν στην αίθουσα και πολύ περισσότερο την δημοτική αρχή. Ωστόσο προκάλεσε και την οργή των γονιών και μελών των αθλητικών συλλόγων, «ΔΕΛΦΙΝΙΑ,ΓΛΑΥΚΟΣ,Γ.Σ.Π» οι οποίοι δεν πείστηκαν από την υπόσχεση του δημάρχου ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει εφόσον και εάν χαμηλώσουν τα κόστη, και ζήτησαν επιτακτικά το λόγο. Δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα και έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και των γονιών.

Ένα πραγματικά πρωτοφανές γεγονός που στιγμάτισε το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου, και που έμελλε να κοστίσει την ζωή ενός νέου, δραστήριου ανθρώπου. Και όλα αυτά στα πλαίσια μιας απάνθρωπης πολιτικο-οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο, με την «Καλλικρατική» πολιτική να αφανίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, και να φτάνουμε στο σημείο να χάνονται άνθρωποι από το στρες και τις εντάσεις.  Ευχής έργον θα είναι από δω και πέρα τουλάχιστον, να μην ζήσει ξανά η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου, παρόμοιο περιστατικό.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε ότι:«Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας συγκλόνισε όλους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ένας από τους παρευρισκόμενους ένιωσε δυσφορία και έπεσε λιπόθυμος.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ιατρούς Δημοτικούς μας Συμβούλους, εν συνεχεία μετεφέρθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς και απεβίωσε.

Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η κηδεία θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη στο νεκροταφείο Αγ. Βασιλείου Περιστερίου στις 6μμ.

Πηγές : peristerinews.gr, Ανοιχτή Λαική Συνέλευση Περιστερίου , pitsounicity