Μετά τον Παπούλια(υπόθεση “κωλόσπιτο”), τον Γ. Παπανδρέου(Εσχάτη Προδοσία και CDS) ο Μεϊμαράκης είναι το τρίτο κατά σειρά θεσμικά υψηλότερο πρόσωπο που κατηγορείται για διαφθορά. Τάδαμε πια όλα! Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Βουλής.

Πρώτα-πρώτα κάτι για να κάνουμε την εισαγωγή στη κατάμαυρη αυτή ανάρτηση λίγο πιο πικάντικη: ένα ξέρω: ότι διαχρονικά τις πιο μοβόρικες υπονομεύσεις για τη Νέα Δημοκρατία τις έχει κάνει ο Χατζηνικολάου. Ένας δικός της άνθρωπος, σπλάχνο από τα σπλάχνα της. Υπάρχει τόση μπουνταλοσύνη σ’αυτό το κόμμα, τόση αδεξιότητα και τόση απρονοησία ώστε να την πατάνε δεύτερη φορά απ’τον ίδιο άνθρωπο; Τι να πω;

Από αριστερά προς δεξιά: Ομορφιά-και Χάρη-συνδυασμένες με Ήθος. Στη μέση Αγωνιστικός Αντιμνημονιακός Παλμός και -φυσικά!- Ήθος. Και δεξιά, Μαγκιά, Νταηλίκι και -πάνω απόλα!- Ήθος!

Πάμε στο προκείμενο λοιπόν:το θέμα είναι ασφαλώς ότι, πέρα από το προφανώς σκαστό αυτό σκάνδαλο που, ποτέ ο Χατζηνικολάου δεν θα αναλάμβανε να διεκπεραιώσει-ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ, να εξηγούμαστε!- αποκαλύπτοντας το, αν δεν είχε βάσιμα στοιχεία θεμελίωσης κατηγορίας-ο Χατζηνικολάου δεν είναι Αναστασιάδης- το θέμα είναι λοιπόν, ποια θα είναι η δυναμική που θα αναπτύξει η εξέλιξη του σκανδάλου και ως πού μπορεί να οδηγήσει. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους δυό έτσι κι αλλιώς τελειωμένους οριστικά Βουλγαράκη και Λιάπη, έχουμε εμπλεκόμενο κάποιον όχι λιγότερο σημαντικό από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής-θα μπορούσε νάναι καταχρηστικά Πρόεδρος των εκδοροσφαγέων και η συμπαθής τάξη να μην είναι καθόλου, μα καθόλου κολακευμένη με αυτή την εκλογή- τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το ασύγκριτο αυτό βαρύ πεπόνι της νεοδημοκρατικής ηθικής.

Αντικειμενικά τα πράγματα πηγαίνουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.Το πολιτικό σύστημα, που τόσο καιρό αντιστάθηκε λυσσαλέα, είναι φανερό πια ότι καταρρέει και στην λιγότερο δοκιμασμένη από τις προηγούμενες εκλογές πλευρά, τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει εδώ και καιρό μια νομοτέλεια που επιμένει, που πρέπει σε τελευταία ανάλυση να βγει στην επιφάνεια και να εκδηλωθεί, να ξεσπάσει αλλά τεχνητές συνθήκες ή ίσως η δύναμη της αδράνειας, το εμποδίζουν αυτό και όσο έτσι συμβαίνει, τα ενδημούντα εκφυλιστικά φαινόμενα θα παρασύρουν στη νοσηρή τους περιδίνηση όλο και περισσότερους. Και από όλο αυτό το κλίμα όλο και πιο άδηλες δυνάμεις θα επωφελούνται. Θα το πιούμε όμως το πικρό ποτήρι της έκρηξης ως το τέλος, έτσι εξηγείται η Ιστορία που δεν της δίνονται βαλβίδες ασφάλειας και εκτόνωσης. Αυτό που άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου του 2009 και που είναι το αρρωστημένο παράγωγο όλης της προηγούμενης νοσηρότητας που ανάγεται στο σχετικά μακρινό μας πια 1996-τουλάχιστον και κατ’οικονομία των περιόδων, θα κλείσει με τον τρόπο που του πρέπει: την ολοκληρωτική καταστροφή και το -φαινομενικά ανεξέλεγκτο αλλά στην πραγματικότητα πλήρως ελεγχόμενο- δράμα-ο σκηνοθέτης που τόχει αναλάβει είναι παλιός, καλός, έμπειρος και δοκιμασμένος. Μήπως υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ξέχασαν ότι η αληθινά πιο διεφθαρμένη περίοδος της νεώτερης Ιστορίας μας, ξεκίνησε-με το καλημέρα της!-με μια προδοσία και μια εθνική ταπείνωση; Τα Ίμια!

Η αφετηρία λοιπόν εκείνη στην πραγματικότητα δείχνει και το τέρμα-όπως και την καινούργια αφετηρία, για να μην αυταπατόμαστε. Η απαξίωση-με την ευθύνη φυσικά του ίδιου- του πολιτικού προσωπικού, που δυστυχώς η ουρά του φτάνει πια ακόμη και στο ΣΥΡΙΖΑ,με το ασύγγνωστο, μπορεί και στρατηγικό-ποιος μπορεί πια να ξέρει τι σκελετούς μπορεί να κρύβουν στις ντουλάπες τους- λάθος της ένταξης των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ-θα είναι ολοκληρωτική. Οι εξελίξεις από κει και πέρα κατακλυσμιαίες-για μας τους ανίδεους, εμβρόντητους θεατές-θύματα-ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ όμως γι’αυτούς που κινούν τα νήματα. Μοιραία θα έρθει η ώρα του επόμενου πολιτικού προσωπικού, αυτού που θα αντικαταστήσει το τελειωμένο προηγούμενο. Επί της ουσίας θα είναι το πρώτο, το πρωτογενές πολιτικό προσωπικό που θα παράξει η εκ των πραγμάτων κατοχή της χώρας από τους δανειστές της και που φυσικά και δεν θάναι καλύτερο, απλά θάναι διαφορετικό, θάναι καινούργια πρόσωπα, ολότελα καινούργια πρόσωπα,με νέα ορμή και ολοκαινούργια επιρρέπεια στη…διαφθορά! Για να συνεννοηθούμε και για να τα πούμε όσο πιο ωμά τα πράγματα, θάναι το αντίστοιχο του Καρζάι στο Αφγανιστάν ή του Ταλαμπανί στο Ιράκ.

Λοιπόν σύντομα και χωρίς περιστροφές, η πάνω πλευρά της Μεσογείου, η δικιά μας πλευρά, θ’αρχίσει κάποια στιγμή να φλέγεται. Ο αυτοκράτορας Νέρωνας (ο βοηθός του και δεξί του- το μοιραίο αυτουργό-χέρι, ο Ηρόστρατος, θάναι στο Χάρβαρντ), ο Νέρωνας λοιπόν της Pax Americana θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την εξέλιξη της φλόγας. Η Χρυσή Αυγή θα δώσει το χρήσιμα βάναυσο τελειωτικό χτύπημα. Μια βδομάδα μετά τις αμερικανικές εκλογές όλα στην Ελλάδα θα μυρίζουν μπαρούτη. Προς το παρόν θα μυρίζει για λίγο καιρό η μπόχα από τον ανοιγμένο βόθρο του Μεϊμαράκη.

πηγή : iconology2009