Έχεις μόνο αυτό που θέλεις, αυτό που διεκδικείς, αυτό που διεκδικείς να θέλεις.

Είναι λάθος να νομίζεις ότι φτάνει η δικιά σου ατομική προσπάθεια για να φτιάξεις καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου. Χρειάζεται αλλά σε ένα καθεστώς αδικίας αυτό δεν αρκεί. Και όχι μόνο δεν αρκεί αλλά και αυτό το καλύτερο μέλλον στο απαγορεύει αυτό το καθεστώς εδραιωμένης αδικίας που, πιο επιθετικό τώρα, ολοένα επεκτείνεται. Τον εικοστό αιώνα η ανθρωπότητα έφτασε σε ένα επίπεδο ζωής του μέσου ανθρώπου όσο ποτέ υψηλό-ο 20ος αιώνας ήταν ο πιο ευτυχισμένος αιώνας στην Ιστορία της Ανθρωπότητας!  

Αυτό νομίζεις ότι συνέβη επειδή οι άνθρωποι σαν άτομα προσπάθησαν περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές; Ασφαλέστατα όχι! Ποιο ήταν το μυστικό που δημιούργησε την ευτυχισμένη διαφορά για τον άνθρωπο του 20ου αιώνα; Απλή η απάντηση: δίπλα στην αυτονόητη ατομική προσπάθεια έτρεξε και η συλλογική. Αυτή που εξασφάλισε τα ατομικά, πολιτικά,κοινωνικά, οικονομικά δικαιώματα. Τον 21ο αιώνα μιά-μιά από αυτές τις κατακτήσεις ξηλώνονται σταδιακά, με διάφορες προφάσεις ευλογοφανείς ή όχι, κατασκευασμένες όλες πάντως.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σχέδιο, ένας προγραμματισμός, που αναπτύχθηκε αμέσως μετά την πτώση του αντίπαλου δέους της Σοβιετικής Ένωσης, της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν εκ των πραγμάτων ο εισηγητής των “καινών δαιμονίων” των κοινωνικών δικαιωμάτων-ο εισηγητής με την έννοια ότι ήταν μια δύναμη που τα εισήγαγε, τα εφάρμοσε και τα υποστήριξε ιδεολογικά και πολιτικά, μέσα και έξω από τη χώρα. Από εκείνη την εποχή λοιπόν της “κατάρρευσης”-της στρατηγικής ήττας θάλεγα εγώ-της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισε λοιπόν το συστηματικό ξήλωμα. Λες και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κοινωνικό κράτος χωρίς την αποτρόπαιη μορφή του Σταλινισμού. Στην πρωτοπορία αυτής της άρσης των κατακτήσεων βρίσκεται αυτή η δύναμη που κάποτε φάνταζε σαν η μεγάλη, γοητευτική εναλλακτική του σοβιετικού σοσιαλισμού: η Σοσιαλδημοκρατία!(χαιρετίσματα στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με την ευκαιρία-ο σοσιαλισμός που εκπροσωπεί το ΔΝΤ-ισότητα προς τα κάτω-εδραιώνεται στη χώρα που αυτός τον εισήγαγε μαζί με το ΔΝΤ)

Λοιπόν εγώ δεν πιστεύω σ’αυτή τη νομοτέλεια. Η Ιστορία του ανθρώπου είναι η μόνη που βγαίνει απέναντι στις προδιαγεγραμμένες κοσμικές νομοτέλειες του Σύμπαντος, είναι η απάντηση του σαν θέληση, σαν συλλογική θέληση όταν δρα συλλογικά και σαν άβουλη αδράνεια όταν δέχεται αδιαμαρτύρητα δυνατές, συνασπισμένες έστω, ατομικές βουλήσεις λίγων. Ας πάρουμε επιτέλους την ευθύνη πάνω μας και να δούμε αν αντέχουμε αυτό το νέο βάρος μπορούμε να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αν το μπορούμε τότε, ας φάμε, ας πιούμε κι ό,τι χέσει ο κώλος μας! Είναι ανόητο να νομίζουμε ότι αφήνοντας περιουσία στα παιδιά μας τα εξασφαλίζουμε. Ο δικός τους Παπανδρέου, ο δικός τους Σαμαράς, παιδιά ίσως των δικών μας, θα τους την έχουν πάρει πριν ακόμη προλάβουν να την παραλάβουν από μας.

πηγή : iconology2009