Επιμέλεια : Μ.Α.,  μέλος της ΕΛ.Λ.Α.Σ.

                               O Jeremy Bentham ειχε πει :

Η φύση έχει θέσει τον άνθρωπο υπό την κυριαρχία δύο ισχυρών αφεντάδων, του πόνου και της ευχαρίστησης. Αυτοί μας ορίζουν σε ότι κάνουμε λέμε σκεφτόμαστε.”

Όμως ξέχασε να μας πει για τον τρίτο αφέντη , που στρογγυλοκάθεται αναμεσα τους – ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Spreads, cds, swaps δευτερογενή αγορά, κλασματικά αποθεματικά τραπεζών μπλα, μπλα,μπλα .. τι καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος ; ΤΙΠΟΤΑ !

Μα αυτό ειναι το κόλπο αγαπητοί μου , να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Γιατί ; Γιατί πίσω από ολα αυτά βρίσκεται η αυτού μεγαλειότης :  το ΧΡΗΜΑ.

Ποιοί το έχουν; πώς το έχουν; γιατί το έχουν; και πότε το απέκτησαν;
Αλήθεια ποιά ειναι η παράλληλη ιστορία ΤΟΥ με αυτή του ανθρώπου;
Για παράδειγμα πότε ο Ιησούς βγήκε απο τα ρούχα του ,  προπηλάκιζε και μαινόμενος εκσφενδόνιζε ότι έβρισκε μπροστά του.

Ο Καίσαρας δολοφονήθηκε από το Βρούτο. Ποιούς όμως είχε ενοχλήσει πριν με τις αποφάσεις του;

Το Βατερλώ αφορούσε μόνον τον Ναπολέοντα και τους Γάλλους  ή μήπως ήταν η αρχή του δικού μας Βατερλώ που συνεχίζεται στις μέρες μας ;

Τέλος τα “αμερικανάκια” ήταν πάντα ” αμερικανάκια” ή δώσαν μάχες και μάλιστα κάποια στιγμή με τη βοήθεια της τσαρικής Ρωσίας θέλοντας να πολεμήσουν τον ίδιο εχθρό ;

Φτιάξτε ένα καφεδάκι , ανάψτε ένα τσιγαράκι άν καπνίζετε , ο καιρός προμηνύεται άστατος και απολαύστε την πιο βρώμικη ιστορία του κόσμου που έχει πολύ πόνο για όλους εμάς και πολύ ευχαρίστηση για αυτούς τους λίγους.

ΥΓ 1 : Ξέρω – ξέρω είναι μεγάλο αλλα πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
ΥΓ 2 : Το ντοκυμαντέρ γυρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όμως είναι ακόμα και σήμερα ανατριχιαστικά επίκαιρο.