ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ –

ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ;

Μία δήλωση του βουλευτή και Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους οδηγούς του Οργανισμού Συγκοινωνιών, όπου τους αποκάλεσε «ηλίθιους», επειδή σταματάνε όπου θέλουν το λεωφορείο για να κάνουν το τσιγαράκι τους άναψε φωτιές.

Οι εργαζόμενοι πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση και απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον κ.Κεφαλογιάννη και μεταξύ άλλων αναφέρουν «Από πότε ένας ανεπάγγελτος πολίτης αυτής της χώρας , μπορεί να έχει άποψη για την εργασία;»

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων

«Χωρίς καμιά έκπληξη ακούσαμε τα λεγόμενα σας σε πρωινή εκπομπή, στα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μιλήσατε ”για ανόητους και ηλίθιους κανονισμούς καθώς και για ηλίθιους εργαζόμενους”,στα αστικά λεωφορεία. Δεν περιμέναμε βέβαια κάποια διαφορετική τοποθέτηση –θέση τόσο από σας, όσο και από τον πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπείτε.

Από πότε ένας ανεπάγγελτος πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να έχει άποψη για την εργασία; Από πότε ένας επαγγελματίας πολιτικός σαν και σας, ο οποίος αλυσόδεσε την χώρα του και τον λαό της συντάσσοντας το κείμενο απόφασης της Ελληνικής Βουλής για την συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά και την αναθεώρηση της, έχει την νομιμοποίηση να καθυβρίζει εργαζόμενους που αναλαμβάνουν βάρδια από τις τρεις το πρωί; Από πότε ένας εκπρόσωπος αυτού του άθλιου-κατά γενική ομολογία πολιτικού συστήματος-που δημιούργησε, εξέθρεψε και κουκούλωσε Βατοπεδια, σκάνδαλα SIEMENS, χρηματιστήρια υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, πανάκριβους εξοπλισμούς έχει το παραμικρό δικαίωμα να λασπώνει ένα κλάδο που εργάζεται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες;»

Πηγή: iefimerida.gr


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Αναβρασμός στην Νέα Δημοκρατία με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα να πολιορκούν επί της ουσίας τα γραφεία του κόμματος και να εκτοξεύουν μέχρι και μπουκάλια με νερό.

Όλα ξεκίνησαν στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού όπου προερχόμενοι υπουργοί έγιναν δέκτες αποδοκιμασιών.

Αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά στους Άδωνη Γεωργιάδη και Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντάς τους:

“Τι ήρθατε να κάνετε εδώ, εσείς ψηφίζατε τα μνημόνια”.

Τότε παρενέβη ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος επιχείρησε πρωτίστως να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αυτό όμως απέτυχε και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ φώναζαν πως “εσύ πρέπει να μας ακούσεις, εμείς σε ψηφίσαμε”.

Ο έλεγχος χάθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά αφού ο κ. Τζαβάρας, σύμφωνα με πληροφορίες τους ανταπάντησε και τότε κάποιοι πιο θερμόαιμοι εκτόξευσαν εναντίον του υπουργού μπουκάλια με νερό.

Αρκετοί βουλευτές εμφανίζονται να είναι προβληματισμένοι με τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ ο Π. Ψωμιάδης έκανε λόγο για κοινωνική έκρηξη που βρίσκεται προ των πυλών, ενώ άσκησε και κριτική στην ηγεσία της ΝΔ.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας, οι οποίοι κάνουν σκληρή προσπάθεια να ηερεμήσουν τους βουλευτές, προκειμένου να τους εξηγήσουν τα μέτρα που βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Στη σύσκεψη αυτή βρίσκονται πάνω από 100 βουλευτές και ο γραμματέας του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μ. Κεφαλογιάννης και Α. Μπούρας.

πηγή: news247.gr