ΜΟΛΙΣ ΤΟ 0,4% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΧΙΛ.ΕΥΡΩ!

ΤΟ 81,5% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2.000ΕΥΡΩ

Ένας ελάχιστος, σχεδόν ασήμαντος, αριθμός φυσικών προσώπων που διαθέτουν σχετικά μεγάλες καταθέσεις έχει απομείνει στη χώρα, ενώ το συντριπτικά μεγάλο πλήθος των φυσικών προσώπων καταθετών, πάνω από το 80%, διαθέτει λογαριασμούς με καταθέσεις κάτω των 2.000 ευρώ!

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης ξέσπασε ένα απίστευτο κύμα φυγής κεφαλαίων από τη χώρα με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν προς “ασφαλέστερες” κατευθύνσεις τεράστια ποσά, ένα κλάσμα μόνο εκ των οποίων έχει εξαχθεί επίσημα από το τραπεζικό σύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το ασήμαντο 0,4% των φυσικών προσώπων έχει καταθέσεις στις τράπεζες που υπερβαίνουν τις 100χιλ. ευρώ!

Η τραγωδία και το μέγα έγκλημα για τη χώρα είναι ότι η αστική και πειρατική ελίτ αυτής της χώρας έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει τεράστια ποσά από τη χώρα απολύτως ανενόχλητη, ενώ και τώρα ακόμα δεν γίνεται ο παραμικρός έλεγχος σε όλους εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια, για την προέλευση των χρημάτων και τη φορολόγησή τους!

Οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας έχουν μετατραπεί σε τροχονόμους και πλυντήριο για το αμύθητο, μαύρο αφορολόγητο χρήμα σε αυτόν τον τόπο!

Οι μικροκαταθέτες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία διατηρούν καταθέσεις μέχρι και 10.000 ευρώ αντιστοιχούν στο 92,8% επί του συνόλου των φυσικών προσώπων που έχουν λογαριασμούς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το στοιχείο αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αποταμιευτές με υψηλά ποσά, δηλαδή άνω των 100.000 ευρώ, έχουν μειωθεί και οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι καταθέτες μέχρι και του ποσού των 2.000 ευρώ αντιστοιχούν στο 81,5% επί του συνόλου των φυσικών προσώπων, ενώ εκείνοι που έχουν σε λογαριασμούς από 2.001 ευρώ έως και 10.000 ευρώ, αντιπροσωπεύουν το 11,3% του συνόλου των φυσικών προσώπων.

Καταθέσεις ύψους από 10.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ διατηρεί το 5,9% του συνόλου των φυσικών προσώπων και το 0,9% των καταθετών έχει λογαριασμούς για αποταμιεύσεις ύψους από 50.001 ευρώ έως και 100.000 ευρώ. Μόλις το 0,4% του συνόλου των φυσικών προσώπων έχει καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.001 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι καταθέσεις έως και 100.000 ευρώ είναι το ανώτατο όριο αποταμίευσης που αποζημιώνεται ανά καταθέτη από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Πηγή : iskra.gr