Ένας αστυνομικός χειρονομεί μπροστά από τους νεκρούς ανθρακωρύχους που δολοφόνησαν έξω από ένα ορυχείο της Νότιας Αφρικής στο Rustenburg, 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, 16 Αυγούστου 2012. (Reuters / Siphiwe Sibeko)

Τουλάχιστον 36 εργάτες βρίσκονται ματωμένοι και ακίνητοι στο έδαφος, μετά το πυρ που άνοιξε η τοπική αστυνομία κατά απεργών ανθρακωρύχων, της Νότιας Αφρικής λένε τα πρακτορεία ειδήσεων. Μερικοί από τους διαδηλωτές που λέγεται είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και δόρατα.

Πριν από τις βίαιες συγκρούσεις, την Πέμπτη είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 9 στην πόλη των ορυχείων, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Η εταιρία είναι η Lonmin Plc που παράγει πλατίνα, υπήρξε το κέντρο των διαμαρτυριών από την περασμένη Παρασκευή, σε ένα αδιέξοδο οδήγησαν οι διαφορές που προέρχονται από το ύψος των μισθών.

Η καταστολή εντάθηκε κατά το Σαββατοκύριακο, όταν δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους που απεργούν και οι τοπικοί φύλακες έχουν επίσης έχουν εγκλωβιστεί με τη βία.
Την Πέμπτη οι διαδηλωτές ενώθηκαν με μια ομάδα γυναικών υποσχόμενοι να σταθούν δίπλα στους συζύγους τους, καθώς αγωνίζονται για καλύτερες αμοιβές.
Απαρτχάιντ ζει και δολοφονεί!

Ένας ανθρακωρύχος τρέχει  καθώς πυροβολείται από την αστυνομία
έξω από το ορυχείο της Νότιας Αφρικής στο Rustenburg,
100 χιλιόμετρα (62 μίλια) βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, 16 Αυγούστου 2012.
(Reuters / Siphiwe Sibeko)

από gekoudi