Του Παπα-Ηλία Υφαντή

Δεν γνωρίζω, αν υπάρχουν σήμερα κανίβαλοι, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Πάντως, αν υπάρχουν, σίγουρα θα είναι υπεράνω ρατσιστικών διακρίσεων.

Γιατί-πιστεύω-ότι θα μπορούσαν να φάνε μπριζόλα, αδιακρίτως, τόσο απ’ τον κ. Ομπάμα, όσο κι απ’ την κ. Μέρκελ ή τον κ. Ρέσλερ…

Που είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της βασικής τριχρωμίας, πια, του ανθρωπίνου γένους.

Γιατί, βέβαια, τους ερυθρόδερμους, στην πλειονότητά τους, τους έχουν κατασπαράξει οι πολιτισμένοι κανίβαλοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.

Οι οποίοι και αυτοί είναι “αντιρατσιστές”. Αφού πίνουν το αίμα όλων των ανθρώπων της Γης, αδιακρίτως χρώματος.

Αλλά, επειδή η εξολόθρευση των ερυθροδέρμων μας πέφτει χρονικά κάπως μακρινή, ας δούμε κάποια απ’ τα σύγχρονα κανιβαλικά κατορθώματά τους:

Όπως, για παράδειγμα,αυτά, που συμβαίνουν στην Αφρική:

Η οποία, σημειωτέον, έχει στα βόρεια τεράστιες ποσότητες πετρελαίου. Εξ αιτίας των οποίων είχαμε και τη, λεγόμενη, απ’ τα νατοϊκά καθάρματα «αραβική άνοιξη».

Εκτός όμως απ’ το πετρέλαιο, στο νότο η Αφρική έχει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού. Κλπ, κλπ, κλπ…

Που σημαίνουν ότι η Αφρική είναι μια πάμπλουτη ήπειρος.

Κι όμως το όριο ζωής των Αφρικανών είναι σχεδόν το μισό απ’ αυτό των Ευρωπαίων.

Καθώς εκατομμύρια παιδιών πεθαίνουν κάθε χρόνο από την έλλειψη πόσιμου νερού και τον υποσιτισμό.

Υπάρχουν χώρες, όπως η Κένυα, για παράδειγμα, που ζούνε σε κατάσταση λιμού.

Δεδομένου ότι η έλλειψη νερού και τροφής, σκοτώνει εκατομμύρια ζώων, απ’ τα οποία εξαρτάται η διατροφή και η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κι όμως μεγάλο μέρος της Κένυας καλύπτεται από νερό.

Όπως συμβαίνει με την περίπτωση της λίμνης Ναϊβάσα, ενός υγρότοπου διεθνούς σημασίας. Της οποίας όμως το νερό χρησιμοποιείται, αντί για τους ανθρώπους και τα ζωντανά τους, για να ποτίζονται τα τριαντάφυλλα των Ευρωπαίων κανιβάλων.

Στα θερμοκήπια των οποίων εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες Κενυάτες για 35, μόνο, ευρώ το μήνα.

Η μαζική χρήση εντομοκτόνων και άλλων λιπασμάτων μόλυνε τα νερά της λίμνης, δηλητηριάζοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της. Και σε τελική ανάλυση το λαό της…

Και όλα αυτά για τα τεράστια κέρδη, από τα τριαντάφυλλα, που είναι ένα από τα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας. Για χάρη, πάντα, των αρπακτικών της Ευρώπωης και όχι βέβαια του λαού της.

Εξ άλλου η Κένυα μοιράζεται μαζί με την Ουγκάντα και την Τανζανία τη λίμνη Βικτώρια, που είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής.

Κι εδώ οι κανίβαλοι επενδυτές έκαμαν το θαύμα τους.

Έκαμαν τη λίμνη εκτροφείο πέρκας. Η οποία, πέρκα, επιθετική, όπως είναι από τη φύση της, εξαφάνισε μέσα σε λίγες δεκαετίες τετρακόσια είδη ψαριών, που ζούσαν εκεί.

Με αποτέλεσμα, οι πρώην ψαράδες της λίμνης, να γίνουν εργάτες, στις βιομηχανίες επεξεργασίας της πέρκας, για ένα δολάριο την ημέρα.

Και βέβαια οι κανίβαλοι Ευρωπαίοι, προκειμένου να εξοντώνουν τους λαούς της Αφρικής φροντίζουν, εκτός των άλλων αγαθών, να τους προμηθεύουν και όπλα.

Σκηνοθετώντας και υποδαυλίζοντας εμφυλίους πολέμους, με τους οποίους τους δολοφονούν συστηματικά και προγραμματισμένα. Όπως κάνουν καιγια λόγου μας, με το σκηνοθετημένο, σε βάρος μας, χρέος.

Τα ίδια ισχύουν και για τη Νιγηρία, η οποία φιγουράρει μεταξύ των έξι μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου. Όπου όμως…

Οι διαρροές του πετρελαίου έχουν καταστρέψει έναν απ’ τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους του κόσμου. Δηλητηριάζοντας την τροφική αλυσίδα. Και καταδικάζοντας, έτσι, είκοσι εφτά εκατομμύρια ιθαγενείς στην εξαθλίωση και τη λιμοκτονία.

Το 72% του πληθυσμού της χώρας ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ενώ οι πολυεθνικές εταιρίες εξάγουν δυόμισι εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η περιοχή, που παράγει όλον τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, είναι η περιοχή με τους φτωχότερους κατοίκους.

Παρόμοια η κατάσταση και στο Κογκό. Όπου παράγεται το 80% του κοβαλτίου. Ενός προϊόντος απαραίτητου για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Και όπου οι λαοί, όπως θα ’λεγε και ο Βάρναλης σκοτώνονται για των αφεντάδων Ευρωπαίων τον πλούτο και τη χλιδή.

Τα μεταλλεία εξόρυξης του μεταλλεύματος φρουρούνται από στρατιώτες, οι οποίοι εξαναγκάζουν άντρες, γυναίκες και παιδιά να εργάζονται με ελάχιστη τροφή.

Στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που είναι η πρώτη στην παραγωγή κακάου χώρα του κόσμου, το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού είναι παιδιά.

Παιδιά, που εξαναγκάζονται να εργάζονται, χωρίς να πληρώνονται. Που αν τολμήσουν να αντιδράσουν στον εξαναγκασμό τα δέρνουν ανηλεώς. Κι αν αρρωστήσουν, τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους…
Με αποτέλεσμα η, κατά τα άλλα, πολιτισμένη και ευνομούμενη, πλην ληστρική Ελβετία, που βέβαια δεν έχει φυτείες κακάου, να έχει την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο.

Αγαπητοί, ιθαγενείς, Συνέλληνες!
Σε Αφρική θέλουν να μεταβάλουν και την πανέμορφη και, όπως λέγεται, πάμπλουτη πατρίδα μας…
Οι «πολιτισμένοι αντιρατσιστές» και κανίβαλοι της Ευρώπης!
Σε αγαστή σύμπνοια με τους πράκτορές τους και ντόπιους εφιάλτες: Σαμαρωμένους και ξεσαμάρωτους…

 

Υ.Γ. Οι πληροφορίες για τα τεκταινόμενα σε βάρος των Αφρικανών πάρθηκαν από το παρακάτω βίντεο «πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί»