Πολιτικό άσυλο αποφάσισε να χορηγήσει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ η κυβέρνηση του Ισημερινού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο.

Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί απειλούν ότι αν δεν παραδοθεί στις αγγλικές αρχές από την πρεσβεία, θα προχωρήσουν σε σύλληψή του ή μέσα στην πρεσβεία, παραβιάζοντας το άσυλο, ή σε δεύτερη φάση εντός της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Εμείς ως Έλληνες, δεν ξέρουμε γιατί να πρωτοπικραθούμε στο άκουσμα αυτής της ειδησης. Ειδικά όταν το στίγμα της προδοσίας Οτσαλάν από την συμμορία Σημίτη με πρωτεργάτη τον Πάγκαλο όχι μόνο δεν σβήνει, αλλά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή μας στοιχειώνει ακόμα περισσότερο.

Εν τω μεταξύ ταραχές και μικροεπεισόδεια έχουν λάβει χώρα έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού από διαδηλώσεις υπερ του Τζούλιαν Ασάνζ

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Wikileaks έχει καταφύγει στην πρεσβεία από τις 19 Ιουνίου ζητώντας την χορήγηση πολυτικού ασύλου προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.
Δείτε επίσης το πως ξεκίνησε η προσέγγιση Ασάνζ και Ισημερινού με την συνέντευξη του Κορρέα στον ιδρυτή της Wikileaks προ τριμήνου

Πηγή: rt.com