Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των δανειστών, ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης δηλώνει: «Αν πάμε σε ύφεση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%». Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Όμως, ποιος νοιάζεται; Αν η διεθνής τοκογλυφία απαιτεί «εδώ και τώρα» 11,5 (συν 3, συν άλλα 3) δισ. ευρώ, ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα τα βρουν. Απολύοντας, κατα­δικάζοντας συνταξιούχους, υπαλλήλους, Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση. Έστω και με γκρίνιες, δι­αφωνίες, φόβους για την εύθραυστη συνοχή των κομμάτων τους, εν τέλει θα συναινέσουν. Διότι ο δρόμος που διάλεξαν δεν έχει γυρισμό. Το γνωρί­ζουν όλοι πολύ καλά, ανεξάρτητα από τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Έτσι, δεν βγάζουν τσιµουδιά για την εξαλλοσύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εισβάλλει σε ιδι­ωτικές επιχειρήσεις για να καταστείλει απεργίες και πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές σε δημόσιο χώρο στη Χαλκιδική προς υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων – σαν σε πρόβα για τον καυτό επερχόμενο χειμώνα…

Εκφέρουν µόνο επικοινωνιακές διαφωνίες για όσα τελικά θα προσυπογράψουν ώστε να μην χρεω­θούν την κυβερνητική κατάρρευση. Ο Βενιζέλος αντιπολιτεύεται τα μέτρα που ο ίδιος συνδιαμόρφωσε ως ΥΠΟΙΚ του Παπαδήμου. Και καλεί τον Σαμαρά να κάνει τη διαπραγμάτευση που ο ίδιος δεν έκανε. Ο Κουβέλης γκρινιάζει για τις απολύσεις που ο ίδιος ο Μανιτάκης – υπουργός της επιλογής του – είχε αναγγείλει στις αρχές Ιουλίου, στο συνέ­δριο του «Economist».

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το αδιέξοδο της συγκυβερνώσας τριανδρίας, η οποία – παγιδευμένη στις επιταγές των δανειστών – συγκροτεί τελικά έναν περιοδεύοντα θίασο, ορχούμενο στο κακοστημένο σκηνικό της τρόικας, που απειλεί ευθέως πως η επόμενη – βέβαιη – αποτυχία δεν θα συγχωρη­θεί. Άλλωστε η Γερμανία και το ΔΝΤ μελετούν τα σενάρια της επόμενης (άγνωστο πόσο… ελεγχόμε­νης!) χρεοκοπίας. Με τη συγκυβέρνηση θλιβερό κομπάρσο…

Πηγή : Ποντίκι