Σημαντική μείωση κερδών αναφέρουν ορισμένες επιχειρήσεις στο Λονδίνο ως αποτέλεσμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην κεντρική πλατεία Οξφορντ στο Λονδίνο, ο ιδιοκτήτης υπαίθριας επιχείρησης πώλησης αναμνηστικών ειδών Αχμεντ Ουάκας δηλώνει ότι παρά τις προσδοκίες του, οι τουρίστες εξαφανίσθηκαν από την περιοχή.

Ανάλογη εικόνα και στο ιστορικό πολυκατάστημα Selfridges, οι αίθουσες του οποίου δεν φιλοξενούν τον αναμενόμενο όγκο πελατών. Στοιχεία της εταιρίας καταναλωτικών ερευνών Experian δείχνουν ότι ο αριθμός των πελατών σε καταστήματα του Ανατολικού Λονδίνου συρρικνώθηκε αυτές τις ημέρες κατά 9,6% σε σχέση με πέρσι, ενώ στο Δυτικό Λονδίνο η μείωση αυτή ήταν της τάξης του 4,5%.

Αντίθετη άποψη εκφράζουν, όμως, οι διοργανωτές των Αγώνων. «Το Λονδίνο είναι ανοικτό και έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του. Τα ξενοδοχεία έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ διανυκτερεύσεων. Μακροπρόθεσμα, θα επιτύχουμε το στόχο μας, που αφορά την προσέλκυση επισκεπτών από το 2013 και μετά, που θα αποφέρει στην περιοχή μας έσοδα της τάξης των 950 εκατομμυρίων στερλινών τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν είναι πρωτοφανές για μία διοργανώτρια πόλη να εμφανίσει ορισμένα παράξενα φαινόμενα τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών, όπως νέες απρόσμενες ώρες αιχμής στα μέσα μεταφοράς και τις οδικές αρτηρίες και νέες εποχιακές καταναλωτικές συνήθειες», λέει εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής.

πηγή: http://www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC