Συγκέντρωση σήμερα στις 11.00 το πρωί στη Πανεπιστημίου 23 και πορεία προς τη βουλή όπου Στουρνάρας-Προβόπουλος απολογούνται

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και χθες

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται και σήμερα ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι/ες θα πραγματοποιήσουν το 2ο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα. Θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί μπροστά στα ιστορικά γραφεία της διοίκησης της τράπεζας, στη πανεπιστημίου 23, και με πορεία προς τη βουλή θα διαδηλώσουν την οργή τους για τη διάλυση της ΑΤΕ. Την ίδια ώρα οι Στουρνάρας-Προβόπουλος θα απολογούνται μέσα στη βουλή, στην οικονομική της επιτροπή, για το ανόσιο έγκλημα της κυβέρνησης.

Το σημερινό μας συλλαλητήριο δεν θα είναι το μοναδικό στην Αθήνα. Την ίδια ώρα το ταχυδρομικό ταμιευτήριο δυο δρόμους πιο κάτω θα κάνει το πρώτο του συλλαλητήριο ενάντια στην επικείμενη πώληση του. Το ΤΤ, που πληροφορίες το φέρνουν να είναι το δεύτερο θύμα στην ληστεία του δημόσιου από τους τραπεζίτες και μάλιστα πολύ σύντομα, πραγματοποιεί στάσεις εργασίας σήμερα και την Τρίτη και 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη. Ο αγώνας μας είναι κοινός.

Χθες οι απεργοί συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με αγωνιστικότητα. Στην Αθήνα, εκτός από τις περιφρουρήσεις των κεντρικών κτιρίων, ομάδες απεργών μοίρασαν το μεσημέρι ενημερωτικό υλικό στους σταθμούς του μετρό. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση εκδηλώνοντας τη συμπαράσταση τους. Στη επαρχία πραγματοποίησαν πολλές συγκεντρώσεις. Στο Ρέθυμνο οι εργαζόμενοι με αγρότες και πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση στους δρόμους ενώ στο Δομοκό οι αγρότες διαδήλωσαν με τρακτέρ μπροστά στο κατάστημα της ΑΤΕ. Στο Πύργο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, κατά την επίσκεψη του στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, συναντήθηκε με διοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη και έκανε εξαιρετική τοποθέτηση που δημοσιεύουμε σε διπλανές στήλες.

Η κινητοποίηση μας σημειώνει επιτυχία που δεν αποτυπώνεται μόνο στα ποσοστά απεργίας αλλά ιδιαίτερα στο στην αφύπνιση της κοινωνίας και στη συμπαράσταση που εκδηλώνει στον αγώνα μας.

Το σκάνδαλο στη βουλή

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν έξω από τη βουλή μέσα οι κκ Στουρνάρας-Προβόπουλος θα απολογούνται, στην οικονομική της επιτροπή, για το ανόσιο έγκλημα της κυβέρνησης. Τράπεζα Ελλάδος και υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί προικοδότησαν την ΑΤΕ με οκτώ δις ευρώ και τη χάρισαν στον Σάλλα ενώ μπορούσαν με πέντε να την έχει το κράτος και να ασκεί τη αναπτυξιακή του πολιτική.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για σημαντική διαδικασία που δεν θα αποκαλύψει βέβαια τώρα όλες τις πτυχές του σκανδάλου αλλά θα κάνει μια αρχή. Υπάρχουν σκοτεινές τρύπες που ζητούν εξηγήσεις πέρα από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, δηλαδή τις διαδικασίες, τα κριτήρια που όλα έχουν καλυφθεί με πέπλο διαφάνειας και ύποπτης συναλλαγής.

Τι θα γίνει με τα δομημένα ομόλογα του Μηλιάκου, που ο κ. Πανταλάκης προφύλαξε από κάθε κοινοβουλευτικό έλεγχο και που τα περισσότερα από αυτά είναι εγγυημένου κεφαλαίου και λήγουν το 2015; Έχουν συνυπολογιστεί; Τι θα γίνει με την Αγροτική Ασφαλιστική; Από ότι φαίνεται υπάρχει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης της ύψους 220 εκατ. ευρώ. Η Πειραιώς θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση και θα την κρατήσει ως θυγατρική ή, το πιθανότερο, θα την ξεφορτωθεί είτε με μεταπώληση είτε με αιφνίδιο θάνατο πουλώντας το χαρτοφυλάκιο της σε άλλη ασφαλιστική και στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία;

πηγή : sysp.gr