alt

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Σε τροχιά κλεισίματος ή συγχώνευσης βρίσκονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, νοσοκομεία με «περιορισμένη» πληρότητα προκειμένου να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι των περικοπών κοινωνικών δαπανών.

Σε λίστα που έχει καταρτιστεί μετά από σχετική έρευνα που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας βρίσκονται έξι νοσοκομεία της Αθήνας τα οποία εξετάζονται να οδηγηθούν σε λουκέτο ή συγχωνεύσεις, μετακινώντας το προσωπικό τους σε μονάδες που έχουν αυξημένη “πληρότητα” κλινών και ελλείψεις σε προσωπικό.

Πρόκειται για:

Την Πολυκλινική – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, με πληρότητα κλινών 43%
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, με πληρότητα 44%
Το Νοσοκομείο Μελισσίων – Αμαλία Φλέμινγκ, με πληρότητα 47%
Το Κωνσταντινοπούλειο Νέας Ιωνίας, με πληρότητα 41%
Το Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΗ Ελπίς“, στο κέντρο της Αθήνας, με πληρότητα 38% και
Το Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος, με πληρότητα κλινών 50%.

Με βάση την παραπάνω λίστα, πολυπληθείς και πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας όπως τα Πατήσια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κανένα νοσοκομείο άμεσα προσβάσιμο. Το ενδεχόμενο να συγχωνευτούν αντιμετωπίζουν και τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Με βάση το σχεδιασμό, τίθεται ως προτεραιότητα η έναρξη λειτουργίας κλινικών που ήταν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού σε πτέρυγες του ογκολογικού νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι.

Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε νοσοκομειακά υλικά έχουν φέρει στα πρόθυρα της κατάρρευσης πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπως επισήμαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο.

Από τις αρχές του έτους ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει διακόψει λόγω περιορισμένων εσόδων τη χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων.

πηγή : iskra.gr

———————————-

Τραγικά είναι τα πράγματα στα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

Αφού στην Λάρισα, στο Πανεπιστημιακό, που ήταν και το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλίας που είχε αγγειοχειρούργους ένας 60χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, διότι δεν υπήρχε πια γιατρός αυτής της ειδικότητας!

Η σύμβαση των δύο χειρούργων έληξε λίγο καιρό πριν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να σώσει τον ηλικιωμένο!

Ο άνδρας είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά. Γιατροί διάφορων ειδικοτήτων των εξέτασαν και μετά από αξονική τομογραφία που έκανε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Αγγειοχειρούργος όμως, δεν υπήρχε!

Ο διευθυντής απουσίαζε με άδεια για επιστημονικούς λόγους, η επιμελήτρια αναρρώνει μετά από επέμβαση που έκανε και ένας ακόμα συνάδελφος τους αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ήταν μερικές από τις δικαιολογίες που ζορίστηκαν.

Έτσι λοιπόν ο 60χρονος επρόκειτο να σταλεί στη Θεσσαλονίκη αλλά υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης του με επακόλουθο να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, όπου χειρουργήθηκε, εν τέλει, από ιδιώτη αγγειοχειρουργό. Όμως ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος και ο άτυχος 60χρονος δεν άντεξε και, δυστυχώς, κατέληξε…

Τρέμουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας για να μην συμβεί κάτι, αφού η καθυστέρηση ή η μεταφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κοστίζει… Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής της κλινικής εδώ και ένα χρόνο έχει ζητήσει εγγράφως την πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών αλλά το αίτημα του δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Πηγή : sport-fm.gr