Πηγές : pontiki.gr, 24gr.blogspot.gr

Υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody’s

thumb

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Βaa2, διατηρώντας παράλληλα αρνητικές προοπτικές.

Ως αιτίες της υποβάθμισης ο οίκος αναφέρει τη διάχυση της κρίσης χρέους από την Ελλάδα και την Ισπανία.

«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, ο οίκος επισημαίνει πως παράγοντες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την Ιταλία να επιτύχει τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων της, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στον αποκλεισμό της από τις αγορές.

 

Άγριο ξύλο στην Ισπανία στις διαδηλώσεις (φωτογραφίες)

Παγκόσμιο φαινόμενο πλέον ο φασισμός και η βία ενάντια στις ελεύθερες φωνές των αγανακτισμένων πολιτών!!


Πεδίο μάχης έγιναν πολλές πόλεις της Ισπανίας, κατά την διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας, όπου σημειώθηκαν πολλά επεισόδια, και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Μαδρίτη, Βαρκελώνη, αλλά και Βαλένθια, είναι οι πόλεις που   σημειώθηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια.

Κατά την διάρκεια της απεργίας, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ των ίδιων των απεργών με συναδέλφους τους απεργοσπάστες.

Το κτίριο που στεγάζεται το χρηματιστήριο στην Ισπανία υπέστη ζημιές, από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν στα τζάμια από μερίδα διαδηλωτών.

Στις πορείες της χώρας συμμετείχαν φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Η αστυνομία αφού χρησιμοποίησε εκατοντάδες χημικά και έριξε άγριο ξύλο στους διαδηλωτές, έκανε 58 προσαγωγές και συλλήψεις.

.