Μετράμε ήδη 2 υπουργικές παραιτήσεις πριν καν η συγκυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης !!Αν δεν είναι αυτό παγκοσμιο ρεκόρ θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε ποιό είναι.

2 παραιτήσεις, η μια του ούτε καν ορκισθέντα Βασίλη Ράπανου, για “λόγους υγείας” όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ενώ ο τύπος , φιλοκυβερνητικός και αντιπολιτευτικός βοά για ασυμφωνία . Και τι ήθελες ρε άνθρωπε  να δεχτείς μια θέση- ηλεκτρική καρέκλα , όπως αυτή του υπουργού Οικονομίας αφού δε συμφωνούσες ;

Την 2η παραίτηση σας τις είχαμε σχεδόν προαναγγείλει !  Αρχικά εδώ και στη συνέχεια κι εδώ .

Που είχε ξανακουστεί από ττην εποχή του απίστευτου Βουλγαράκη με τα Βατοπέδια και τις offshore το “νόμιμον και ηθικόν” ; Ε, φρόντισε αυτή η τεράστια πολιτική προσωπικότητα , ο αίσχυστος Βενιζέλος του “απολύτως” να προτείνει τον κολλητό του και φιλο του Βερνίκο “κοτερά”  , ίσως να στένεψε η φιλία τους ….

Ο Σύριζα αντέδρασε πάντως ταχύτατα…μόλις 3 μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, επισημαίνοντας μόνο το θέμα της offshore και κάνωντας γαργάρα το θέμα του προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς…

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου.

Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής.

Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;»

Κάπως έτσι φτάσαμε στην αποψινή παραίτηση του αθεόφοβου Βερνίκου :

 

«Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου αυτή του Υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα έχουν τη νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.

Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του κράτους έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω Υφυπουργός Ναυτιλίας για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο. Άλλωστε είναι πεποίθησή μου πως οι ενεργοί επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου η πολιτεία θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους ιδιαίτερα σήμερα που απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Παρόλο που τις λίγες αυτές ημέρες είχα αποσυρθεί πλήρως από όλες τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες θέλοντας να αφοσιωθώ και να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της πατρίδας μας, για λόγους ευθιξίας και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου.

Θα είμαι πάντα αυτό που ήμουν, ενεργός πολίτης, ενεργός επιχειρηματίας, άνθρωπος της κοινωνίας των πολιτών» .

 

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει φυσικά και το θέμα υγείας του Σαμαρά και το αλλαλούμ με το ποιός δικαιούται να εκπροσωπήσει τη χώρα στη σύνοδο κορυφής που δεν το γνώριζαν κι έτσι άρον άρον επιστρατεύθηκε ο “αντάρτης του βουνού” αγαπητός σε όλους Πρόεδρος Sir Charles His Presidency Παπούλιας. Απαράδεκτον !


Και τέλος, προέκυπτει κι αλλη μια κολωτούμπα για τους άρχοντες του είδους, τους αριστερούς Καρατζαφέρηδες της ΜΝΗΜ.ΑΡ.

Δείτε στο βίντεο στην συνέχεια , τι είπε ο λαλίστατος κ. Χατζησωκράτης εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, χθες το βράδυ στην ΝΕΤ και στην εκπομπή της Έλλης Στάη “NET Week.”

Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο κ. Χατζησωκράτης συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τον καθορισμό του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, κυνισμό θα έλεγα εγώ, για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να διαπραγματευθεί…

“Η κυβέρνηση αν αποτύχει να μπορέσει διαπραγματευθεί ουσιαστικά.. δεν είναι τόσο δεδομένα έτσι…ότι τα πράγματα θα αντιμετωπισθούν και ότι στο ευρώ θα παραμείνουμε……”

Μόνο που ο κ. Χατζησωκράτης αυτά μας τα λέει κατόπιν εορτής, μετά τις εκλογές…δεν μας τα έλεγε πριν για να ξέρουμε όλα τα σενάρια και όλες τις πιθανότητες…

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν και τρομοκρατούσαν τον κόσμο ότι ο Καμμένος και τα αντιμνημονιακά κόμματα θα μας βγάλουν απ το ευρώ… Ενώ αυτοί θα μας σώσουν.. 
Το περίεργο είναι ότι οι λοιποί καλεσμένοι τόσο, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βουλευτής της Ν.Δ, όσο και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν είπαν κουβέντα….
Λογικά θα έπερεπε να αντιδράσουν λέγοντας π.χ : τι είναι αυτά που λές κ. Χατζησωκράτη…γιατί δημιουργείς πανικό…ποιος σας το είπε αυτό κλπ…

Πηγές : tsantiri.gr, olympia.gr