Σαν σήμερα , 21 Ιουνίου 1527 , πεθαίνει ο Νικολό Μπερνάντο ντι Μακιαβέλι , μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα , που άλλοι τον θεωρούν πατέρα της πολιτικής επιστήμης και άλλοι ως ένα κυνικό κτήνος , ταυτίζοντας το όνομα του με την διαφθορά και τον αυταρχισμό .

Το μνημειώδες έργο του  ο ” ΗΓΕΜΩΝ ”  , που γράφτηκε το 1513 , αποτέλεσε τη βίβλο αμέτρητων πολιτικών ανδρών , από τον Ερρίκο τον Η΄μέχρι τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι .

Τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας , αφού το σχέδιο ” ΗΓΕΜΩΝ ” είναι η ονομασία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας , που εμπνεύστηκαν  τα διεστραμμένα μυαλά της χρηματοοικονομικής ελίτ . Τα “κλειδιά” της χώρας παραδίδονται στον Γερμανό επίτροπο Ραϊχενμπαχ και τους σκιώδεις υπουργούς του , που αναλαμβάνουν τον έλεγχο υπουργείων , εφοριών , ασφαλιστικών ταμείων και δικαιοσύνης .

Για άλλη μια φορά επιστρατεύτηκε ο Μακιαβέλι για να εμπνεύσει αδίστακτους τεχνοκράτες  που οργανώνουν σχέδια υποδούλωσης κυρίαρχων κρατών . Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της κομισιόν : “βάλτε παντού εσωτερικούς ελεγκτές με πραγματικές εξουσίες και τα υπόλοιπα θα έρθουν “.

Σε συνεργασία με τις δουλόφρονες και υποτελείς Ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο που σημαίνει και επίσημα την εκχώρηση τησ Εθνικής κυριαρχίας , το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την  περαιτέρω καθυπόταξη του λαού , χωρίς καν να υπάρχει πουθενά σαν άλλοθι , οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης .

Η πορεία των πραγμάτων , οι τελευταίες εξελίξεις με τις δύο τελευταίες ανάμετρήσεις , η χειραγώγηση του λαού με όπλο τις απειλές και τον φόβο , δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το απίστευτο βάθος του τούνελ που μας έχουν βάλει .

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ολιγωρίες και αναβολές . Μόνο με ενότητα , αγώνα και γρήγορες κινήσεις οργάνωσης σε μέτωπα αλληλεγγύης και συλλογικών προσπαθειών κοινού σκοπού , μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις εφιαλτικές συγκυρίες και να ανατρέψουμε τα “μακιαβελικά” σενάρια .

Μ.Τ. μέλος της ΕΛ.Λ.Α.Σ.

*πίνακας : “Η αρπαγή της Ευρώπης”  Θανάσης Στεργίου ,Μάϊος 2010