Σε προηγούμενη σημερινή ανάρτησή μας, αναδημοσιεύσαμε είδηση από το theinsider.gr, η οποία αρχικά μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters και αφορούσε σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Η απάντηση σ’ αυτό το κείμενο που κυκλοφόρησε ευρέως, θεωρούμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διαδοθεί, καθώς φαίνεται ότι υπήρξε σκόπιμη κι εξόφθαλμη διαστρέβλωση της σχετικής δήλωσης του Α. Τσίπρα.

Παραθέτουμε την απάντηση από το left.gr καθώς και το link όλης της συνέντευξης του Α. Τσίπρα, όπου φαίνεται καθαρά η διαστρέβλωση, ήδη από την παράθεση της σχετικής δήλωσης:

Στον αστερισμό της διαστρέβλωσης και το Reuters…

Ημερομηνία: 20/06/2012

Το Reuters, αφού εξασφάλισε την πρώτη συνέντευξη σε ξένο μέσο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, φρόντισε να ανοίξει τον μετεκλογικό χορό παραποίησης των δηλώσεών του…


“Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, αλλά θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο”, φέρεται να δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. H υποτιθέμενη αυτή δήλωση κάνει από χθες το βράδυ το γύρο του διαδικτύου και κοσμεί τις στήλες των αστικών φυλλάδων. Τι δήλωσε, όμως, στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters;


“Solidarity and resistance are both important, but right now solidarity is the most important. Our role is to be inside and outside parliament, applauding anything positive and condemning all that is negative and proposing alternatives”.

Και αγγλικά να μην ξέρει κάποιος (δύσκολα, βέβαια, μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι αρθρογράφοι του Reuters και των λοιπών αστικών μέσων ενημέρωσης δεν γνωρίζουν αγγλικά…), ας είναι καλά το google translator! “Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι εξίσου σημαντικές, αλλά αυτή τη στιγμή η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να χειροκροτούμε οτιδήποτε θετικό, να καταδικάζουμε τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές”. 

Συνεπώς η υποτιθέμενη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι δε θα καλέσει τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους δεν προκύπτει από τα όσα είπε, αλλά είναι απλώς μία “αθώα ερμηνεία” του πρακτορείου. Η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής.

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας. Ότι θα πάψει να δίνει το παρών σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, σε κάθε πορεία, σε κάθε απεργία. Το παιχνίδι διαστρέβλωσης των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παιχνίδι που έπαιζαν συνεχώς και αδιαλείπτως κατά την προεκλογική περίοδο οι συστημικές δυνάμεις, το είδαμε, το καταλάβαμε, το βαρεθήκαμε.

Όσο κι αν θέλουν να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο, η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ένα μόνο πράγμα λέει, είτε αυτό τους αρέσει είτε όχι: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε ως τώρα, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες όσων πλήττει η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας. Θα βρίσκεται μέσα και έξω απ’ τη Βουλή και θα δίνει καθημερινά μάχες για την ανατροπή του Μνημονίου. Θα εξακολουθήσει να δημιουργεί δυνατά δίκτυα αλληλεγγύης για τη στήριξη των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής, να αντιστέκεται, να αφουγκράζεται την κοινωνία και να στέκεται δίπλα της, όπου αυτή συγκεντρώνεται, αγανακτεί και αντιδρά.

 

Στ. Καλ. μέλος της ΕΛ.Λ.Α.Σ.