Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012,

Το σημερινό πρωινό μας φέρνει μαντάτα από ένα παρελθόν τόσο μακρυνό για τις γενιές μας και τόσο ανοίκειο που μόνο η γενιά των 80ρηδων παππούδων και γιαγιάδων πρόλαβε να ζήσει μέσα από τη ναζιστική κατοχή και τη φρίκη ενός ανηλεούς πολέμου.

Πόσο διαφορετικά να αντικρύσεις ειδήσεις σαν τις παρακάτω ;

Νέο ΣΟΚ: Αυτοκτονία 55χρονου άνεργου στο Αγρίνιο

Πεθαίνουν από την πείνα οι τρόφιμοι της Λέρου

Οι αυτοκτονίες πληθαίνουν και μετράμε πλέον απώλειες κανονικού πολέμου ( 3000 Ελλήνων ) , στην υγεία τα πράγματα είναι πολύ άσχημα , η κοινωνία δοκιμάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η παρακάτω είδηση είναι μια ακόμη γροθιά στο στομάχι όλων μας

ΣΟΚ: Μητέρα έκλεψε γάλα για να ταΐσει τα παιδιά της

Την εποχή των »αθλίων» ξαναζεί η Ελλάδα και το μεσημέρι της Πέμπτης (14-06-2012) οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θηλυκό Γιάννη Αγιάννη. Μια 32χρονη μητέρα αναγκάστηκε για να μην πεθάνει από την πείνα το παιδι της να μπει σε ένα σουπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα.

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι πολυεθνικού σουπερ μάρκετ έξω από το Ηράκλειο μήνυσαν 32χρονη Ηρακλειώτισσα γιατί έκλεψε δύο κουτιά γάλα και λίγα τρόφιμα για το παιδί της, όπως είπε.

Η σύλληψη της 32χρονης η οποία κατάγεται από χωριό του νομού Ηρακλείου, έγινε χθες το μεσημέρι, καθώς η πλευρά του σούπερ μάρκετ επέμενε ζητώντας τη σύλληψη της. Η ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και την μετέφερε στα κρατητήρια, οπως ορίζει ο νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση, που έχει συγκινήσει ακόμα και τους αστυνομικούς

Το μεσημέρι η 32χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα , αλλά η υπόθεση πλέον παίρνει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις…

 

Mέσα σε αυτό το σκηνικό του απόλυτου παραλόγου και με την πολυεπίπεδη ανθρωπιστική κρίση όχι απλά να χτυπά την πόρτα μας, ούτε καν αν είναι επί των θυρών, αλλά να ξεσπά πλάι μας, απέναντι μας και να εισβάλλει και στη ζωή της καθεμιάς και του καθενός  περικυκλώνοντας μας επικίνδυνα , καλούμαστε την Κυριακή να εκλέξουμε συμπολίτες μας που ευαγγελίζονται την προσπάθεια τους “να σώσουν τη χώρα ” ποικιλότροπα.

Για τους περισσότερους  εξ αυτών ο βίος και η πολιτεία τους , οι πράξεις τους κι όχι τα λόγια τους ( γιατί  έτσι οφείλουμε να κρίνουμε κάποιον, από το τι κάνει και όχι από το τι λέει) βροντοφωνάζουν δεν μιλούν απλά. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία , την εξάπλωση και τη πλήρη συγκάλυψη ενός παρασιτικού συστήματος διακυβέρνησης που ως αποτέλεσμα του είχε και έχει δώσει σάρκα και οστά  στους αθλίους του Ουγκώ.

Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς που έφτιαξαν και εξέθρεψαν τη σημερινή κατάσταση, με θράσος χιλίων καρδιναλίων, με δικολαβικές μπουρδολογίες και κυρίως με μηδενικό και αρνητικό έργο ( γιατί το ξαναλέμε, οι πράξεις μετρούν) έχουν ρίξει όλα τα όπλα τους στη μάχη. Τον φόβο , τις απειλές, το θράσος , τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Εαν θέλουμε να ξεφύγουμε από τους τσιφλικάδες μας, από τους μεσαιωνικούς άρχοντες μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας για ένα άγνωστο αλλά διαφορετικό αύριο, αν θέλουμε να δώσουμε μια ελπίδα στα άνεργα παιδιά μας για να μην τα βλέπουμε μετανάστες και να μην νιώθουμε και μεις μετανάστες στην πατρίδα μας , ασφάλεια στους τρομοκρατημένους πατεράδες και τις τρομοκρατημένες γιαγιάδες μας, καλούμαστε να μην επικυρώσουμε την Κυριακή τα σχέδια τους. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το δικό μας αύριο πρέπει να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, να φτάσουμε στα όρια μας και να αρνηθούμε για μια ακόμη φορά ( όπως εν μέρει κάναμε στις 6 Μαίου) τις επιλογές των δοσιλόγων.

Νίκος Κέφις

 

Πηγές : tsantiri.gr