Ακολουθεί η απόδοση στα ελληνικά

“Αλλος ένας που τρώει τη σκόνη” , η χώρα νο 4 η Ισπανία διασώζεται και όλοι γνωρίζουμε πως δεν θα ναι η τελευταία.  Μπερδεύομαι καθώς το σαβατοκύριακο ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνιζε πως αυτή η διάσωση δείχνει πόσο επιτυχημένη είναι η Ευρωζώνη , ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έλεγε διαρκώς οτί δεν θα υπήρχε καμμία περίπτωση πακέτου διάσωσης, και μετά από όλες αυτές τις κυβιστήσεις θα έλεγα πως είναι ο πιο ανίκανος ευρωπαίος ηγέτηςκαι αυτό μας λεει κάτι γιατί υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Κάθε δική σας πρόβλεψη κύριε Μπαρόζο ήταν λάθος, όπως και ο αγαπητός κύριος Βαν Ρομπάι που κάθε φορά που βρισκόταν εδώ μας έλεγε πως περάσαμε τα δύσκολα και η κρίση στην Ευρώπη είχε τερματιστεί και δεν ενοχλήθηκε καν να έρθει να μας δει .

Θυμάστε εδώ σε αυτήν την αίθουσα πριν 10 χρόνια κατά τη συζήτηση της συνθήκης της Λισαβώνας όπου μας είπε πως με το Ευρώ  εως το 2010 θα είχε πλήρη απασχόληση χωρίς ανεργία και πως το κοινό νόμισμα θα έκανε την Ευρώπη  το ανταγωνιστικό & δυναμικό κέντρο εξουσίας του πλανήτη. Αλλά με κάθε αντικειμενικό κριτήριο το Ευρώ έχει αποτύχει και στην πραγματικότητα υπάρχει επικείμενη  λαμπρή καταστροφή. Αυτή η συμφωνία κάνει τα πράγματα χειρότερα κι όχι καλύτερα,  100 δις δίνονται για τις ισπανικές τράπεζες και το 2ο % αυτών των χρημάτων θα το δώσει η Ιταλία, που με αυτή τη συμφωνία θα πρέπει να τα δώσουν στους Ισπανούς με 3 % επιτόκιο, αλλά για να τα βρουν θα τα πάρουν από τις αγορές κεφαλαίου με 7 % !!

Μεγαλοφυιές ! Είναι καταπληκτικό !  Αυτό που καταφέρνουμε με αυτό το πακέτο διάσωσης είναι να φέρνουμε χώρες όπως η Ιταλία πιο κοντά στη δική τους αντίστοιχη διάσωση ! Πρόσθετουμε  ένα ακόμα 10 %  στο Ισπανικό δημόσιο χρέος και σας λέω πως αν ρωτήσετε οποιαδήποτε τράπεζα θα σας πει οτί τα 100 δις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα , η Ισπανία θα χρειαστεί το λιγότερο 400 δις .  Και με την Ελλάδα να βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου από το Ευρώ η αληθεια που πρέπει να ειπωθεί είναι πως μόλις η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη , Η ΕΚΤ θα ναι υπό διάλυση . Εχει έκθεση στις χώρες υπό διάσωση 444 δις και για να το αντέξει θα χρειαστεί μια δεξαμένη μετρητών  και από αυτές τις χώρες …γίνεται αυτό ;;

Eίναι μια ολοκληρητική αποτυχία ! Αυτό το πλοίο , ο Ευρωτιτανικός μόλις χτύπησε στο παγόβουνο και δυστυχώς δεν υπάρχουν και αρκετές βάρκες διάσωσης για τους επιβάτες.