ΣΟΚ, πραγματικό ΣΟΚ!!!

Δευτέρα 28  Μαίου

Απόψε βίωσα μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές της ζωής μου. Ώρα 22:45 το τρένο να κάνει στάση στην Ομόνοια με κατεύθυνση Αττική. Ανοίγει η δεξιά πόρτα, ανοίγει και η αριστερή και μόλις κλείνει η αριστερή ακούω φωνές «πιάστε τον πιάστε τον» και βλέπω έναν άνθρωπο να πεσμένο κάτω μέσα στα αίματα.

Η πόρτα ξανανοίγει και φωνάζει ένας νεαρός, κρατώντας κάτι σα θήκη από μουσικό όργανο, έξω από το βαγόνι «εγώ έχω 7%, αυτός δεν έχει δουλειά εδώ!» Μαζεύτηκε κόσμος, το βαγόνια άδειασαν, ο τύπος είχε γίνει καπνός. Δε νομίζω να ήταν μόνος του, άκουσα κι άλλες φωνές, που δε μπόρεσα μέσα στον πανικό να καταλάβω τι έλεγαν.

Κατά την επιστροφή μου, με το μετρό, μου είχε δημιουργηθεί η εξής φοβία δεν αισθανόμουν καμία ασφάλεια στο πλήθος, είτε απέναντι σε μετανάστες είτε σε ημεδαπούς…
Αλήθεια από πότε ένα 7%, νομιμοποιεί τη βία, θεσμοθετεί το φαύλο κύκλο βίας, παρέχοντας «ασυλία» σε κάθε είδους υπανθρώπους;

Δεν είμαι ούτε υπέρ της παράνομης και εσκεμμένης, αθρόας λαθρομετανάστευσης, αλλά ούτε υπέρ του φαύλου κύκλου βίας. Καληνύχτα Ελλάδα!

O φασισμός…

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!

Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

               Μπερτολτ Μπρεχτ

————————————————————————

ΣΟΚ: Μαχαίρωσαν μετανάστη μέσα στο Μετρό – Άφαντος ο δράστης

Απίστευτο το περιστατικό μέσα στο τρένο του μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας
Χωρίς κανείς από τους υπόλοιπους να καταλάβει τι είχε συμβεί, δυο άνδρες, άρχισαν να διαπληκτίζονται.

Ξαφνικά ο ένας, μετανάστης από το Μπαγκλαντές όπως αποδείχθηκε, έπεσε στο δάπεδο του βαγονιού σφαδάζοντας, είχε δεχθεί δυο χτυπήματα από μαχαίρι ένα στο λαιμό και ένα στην κοιλιά.

Οι επιβάτες πάγωσαν, έβλεπαν τον άτυχο 33χρονο άνδρα να σφαδάζει μέσα στα αίματα, ενώ κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει τον δράστη που έφυγε ανενόχλητος όταν άνοιξαν οι πόρτες του τρένου.

Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία ο “μαχαιροβγάλτης” είχε χαθεί μέσα στο πλήθος και οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το παραμικρό του ίχνος.

 

πηγή : tsantiri.gr