Ως εγκληματία πολέμου κατηγόρησε τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Tony Blair ο 49χρονος Martin Brunt ο οποίος εισέβαλλε στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο ακρόαση στο πλαίσιο της επιτροπής Leveson Inquiry.

Η τελευταία είναι μια επιτροπή η οποία ερευνά το ρόλο του Τύπου και της Αστυνομίας στο περίφημο σκάνδαλο των υποκλοπών, που τάραξε την πολιτική ζωή της χώρας το καλοκαίρι του 2011. .
Τη στιγμή που ο Blair κατέθετε ο 49χρονος και ξεγλιστρώντας από τα μέτρα ασφαλείας μπήκε μέσα στην αίθουσα φωνάζοντας:
 «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου. Η JP Morgan τον πλήρωσε για τον πόλεμο στο Ιράκ τρεις μήνες μετά την εισβολή στο Ιράκ. Έκλεψαν από την τράπεζα του Ιράκ 20 δισ. $ και στη συνέχεια τον πλήρωναν 6 εκατ. $ κάθε χρόνο μέχρι και έξι μήνες αφότου έφυγε από πρωθυπουργός. Αυτός ο άνθρωπος είναι εγκληματίας πολέμου».

Αυτά πρόλαβε να πει ο 49χρονος πριν οι υπηρεσίες ασφάλειας τον συλλάβουν. Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός όντας αμήχανος είπε, αν και θα μπορούσε να μην σχολιάσει καθόλου το θέμα: «Μπορώ να πω για την ιστορική ακρίβεια μόνο ότι αυτά που μόλις ελέχθησαν για το Ιράκ και τη JPMorgan είναι παντελώς αναληθή. Δεν είχα ποτέ καμία συζήτηση μαζί τους για αυτό το θέμα».

πηγή : defencenet.gr