Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στις μετακινήσεις την Πρωτομαγιά, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί, ενώ τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Δεμένα τα πλοία

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καθώς τα διοικητικά συμβούλια δύο μεγάλων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα αυτή.

Τα δρομολόγια από τα νησιά και από τα άλλα λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν κανονικά. Γι’ αυτό και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων.

Κλειστά καταστήματα- φούρνοι

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και τα αρτοποιία σήμερα Τρίτη, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εργαζόμενοι την επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους.

Συγκεντρώσεις

Με κεντρικό σύνθημα “κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε”, διοργανώνεται από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας πανεργατικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Στις 10 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Κοτζιά, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να κατέβουν στον κέντρο και να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, του οποίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στη 1:00 το μεσημέρι στην Καισαριανή ο ΣΥΡΙΖΑ..

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.