Συντριπτική εκλογική ήττα των πολιτικών δυνάμεων που προκάλεσαν την εθνική καταστροφή και εκχώρηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταγράφει και η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA.

Αναλυτικότερα, ως προς τη πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων) η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 18,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ο ΛΑΟΣ 4%, ο Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, η Χρυσή Αυγή 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, οι Οικολόγοι 1,5%, ενώ στο 10,2% καταγράφεται το Λευκό και η αποχή και στο 19,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Να σημειώσουμε ότι είναι αδικαιολόγητος ο υψηλός αριθμός των αναποφάσιστων σε μία δημοσκόπηση της τάξεως των 1200 ατόμων πανελλαδικά. Είναι η μοναδική δημοσκόπηση που βγάζει τόσο υψηλή ποσοστό αναποφάσιστων που περισσότερο ταιριάζει με την παροιμία “παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του”, όπου “άρρωστοι” είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κανάλι και εταιρεία δημοσκοπήσεων φημίζονται άλλωστε για τις “καθεστωτικές”, ας πούμε, προτιμήσεις τους.

Βέβαια δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια 100%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «προφίλ» της ψήφου, καθώς στο ερώτημα για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει κανείς, ποσοστό 29,5% δήλωσε πως θα ψηφίσει για να ενισχύσει το κόμμα που πιστεύει πως θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα προοπτικής για τη χώρα, ποσοστό 41,9% θα δώσει «τιμωρητική ψήφο», θα ψηφίσει για να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ένα 21,7% θα ψηφίσει για να έχει η χώρα αύριο μια «σταθερή» κυβέρνηση δηλαδή τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που αντικειμενικά ευθύνονται για την καταστροφή στη χώρα!

Σε κάθε περίπτωση το 84,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα πάει στην κάλπη και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, έναντι ποσοστού 13% που δηλώνει πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα ψηφίσει. Ποσοστό σαφώς αυξημένο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις και αυτό έχει σημασία για να μειωθούν τα ποσοστά των δύο τέως κομμάτων που έχουν περάσει στο «μνημονιακό» μπλοκ.

Με αναγωγή των αναποφάσιστων (σε μια πρώτη ανάγνωση στην οποία προχώρησε το defencenet.gr) η ΝΔ στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, λαμβάνει ποσοστό περί το 22%, το ΠΑΣΟΚ 16,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, ο ΛΑΟΣ 4,5%, ο Δημοκρατική Αριστερά 8%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, οι Οικολόγοι 2%.

Πολύ μακριά δηλαδή από το 50%, αθροιστικά, που θέλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να νομιμοποιήσουν το έγκλημα των Μνημονίων.

Αναδημοσιεύουμε από το defencenet.gr:  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38836&Itemid=139