Παρά τις συστάσεις του Πρωθυπουργού αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να καταθέτουν προεκλογικές τροπολογίες και μάλιστα νύχτα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» αποδεσμεύονται τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011 καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών».

Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέρασε και η τροπολογία του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.

Με την τροπολογία, συν τοις άλλοις, ρυθμίζονται εκκρεμότητες παλαιότερου νομοσχεδίου, που αφορούσαν τις διαδικασίες αναιτιώδους καταγγελίας της εργασιακής σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού ανά εκπαιδευτική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης – και ορίζεται ότι είναι δυνατή η καταγγελία πέραν της μιας σύμβασης, χωρίς την προηγούμενη κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με άλλη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο να λύνει πρόωρα και μονομερώς τις μισθώσεις ακινήτων για την στέγαση υπηρεσιών του, εφόσον έχει παρέλθει ένα έτος από την έναρξη της σύμβασης.

Ένας ακόμη υπουργός ο Μάκης Βορίδης αναγκάστηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου να αποσύρει την τροπολογία η οποία εξαιρούσε τους βυτιοφορείς από το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Μόλις έγινε γνωστή η κίνηση του υπουργού μεταφορών ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τους Δημήτρη Ρέππα και Χρ. Πρωτόπαπα.

Μετά το βέτο του Αντώνη Σαμαρά αποσύρθηκαν το πρόγραμμα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Κώστα Σκανδαλίδη, η διοικητική μεταρρύθμιση του Δημήτρη Ρέππα, που περιείχε το «ψαλίδισμα» κατά 30% στον δημόσιο τομέα, ενώ η ΝΔ κάλεσε τον Ανδρέα Λοβέρδο να αποσύρει σειρά τροπολογιών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο ελέγχου των δαπανών «μαϊμού» μέσα από ιδιώτες δικηγόρους.

Στα παράδοξα της κοινοβουλευτικής τρέλας, η απόσυρση των ευνοϊκών διατάξεων για τα υπερχρεωμένα πρόσωπα, αυτή τη φορά με βέτο της τρόικας!

Το απόλυτο αλαλούμ προέκυψε και με τουριστικές διατάξεις που περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο της Αννας Διαμαντοπούλου για την επιχειρηματικότητα! Οι βουλευτές Κώστας Καρτάλης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ είδαν με στραβό μάτι τις εν λόγω ρυθμίσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ευνοούν τους μεγαλοξενοδόχους.

Ύποπτα είδαν και την απόφαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης στην παράκτια περιοχή του Ελληνικού στο 40%.

Στα νομοθετικά παιχνίδια δεν παίζουν μόνο τα ρουσφέτια, αλλά και οι κύκλοι επιρροής εν όψει των εκλογών. Όταν αποσύρθηκε η κοινή τροπολογία ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., που θα έδινε τη δυνατότητα στην Εκκλησία να βάλει φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου σκέφθηκε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο. Έλα όμως που η… είδηση έφθασε στο περιβάλλον Βενιζέλου, το οποίο απάντησε: «Αν κάποιος είναι να συναντήσει τον Ιερώνυμο, αυτός θα είναι ο Βενιζέλος»!

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών της Ν.Δ. Μ. Βορίδη να αποσύρει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ταξί, με την οποία προβλέπεται η μετεγκατάσταση οικισμών, προκειμένου η ΔΕΗ να κάνει ορυχεία.

Η απαλλοτρίωση προβλέπεται να γίνει με διαδικασίες-εξπρές, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Στο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου υπάρχει άρθρο με το οποίο παρατείνεται το δικαίωμα των πολιτικών εφημερίδων να δημοσιεύουν ισολογισμούς μέχρι τέλος του 2012.

Στο παρά ένα αποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων διάταξη με την οποία οι αποσπασμένοι θα μπορούσαν με μια απλή τους δήλωση να επιλέξουν τη θέση όπου είχαν αποσπαστεί για να συνεχίσουν. Με απλά λόγια, να μετατρέψουν με διαδικασία – εξπρές την απόσπαση σε μετάταξη. Τι άλλο προέβλεπε η τροπολογία; Να μπορεί ο υπουργός – μετά τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ – να τα τροποποιεί και να είναι αυτός που θα ορίζει τον φορέα στον οποίο θα πηγαίνει ο υπάλληλος! Ο Προκόπης Παυλόπουλος την κατήγγειλε με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βολέψει τα «δικά του παιδιά» και όσους είχαν αποσπαστεί με υπουργικές αποφάσεις «πράσινων» υπουργών, αναφέρει η real.gr.

Αναδημοσιεύουμε από το tsantiri.gr:  http://www.tsantiri.gr/politiki/nichta-perase-i-chrimatodotisi-ton-kommaton.html